Зашто би измене Закона о коцкању у Великој Британији из 2005. могле да сачекају до 2022.

Велика Британија

2021-03-29

Закон о коцкању из 2005. је заиста прва значајна уредба у Уједињено Краљевство коцкарска сцена од 1961. Овај закон је одговоран за регулисање било којег облика клађења, осим клађења на ширење. Закон је такође створио Британску комисију за коцкање да надгледа клађење.

Зашто би измене Закона о коцкању у Великој Британији из 2005. могле да сачекају до 2022.

Али од 2005. године, индустрија се много променила, посебно након успона онлајн казина. Као резултат тога, УКГЦ је морао да развије строжа правила како би створио сигурнију и одговорнију сцену коцкања.

Веома добродошло олакшање за играче и оператере

Изненађујуће, можда неће бити никаквих измена у Закону о коцкању из 2005. у скорије време (барем до 2022. Према речима директора Одељења за дигиталне медије, културу, медије и спорт, Бена Дина, сви ставови о изменама Закона о коцкању из 2005. су добродошли пре него што промене постану трајне.

Говорећи током „Форума о политици Вестминстера“, Дин је рекао да текућа ревизија закона о коцкању треба да представља ширу слику индустрије.

Он је навео да је главни циљ ревизије да се широко сагледа укупан регулаторни систем. Ово ће им омогућити да постигну прави баланс између поштовања слободе избора потрошача и спречавања индивидуалне штете.

Међутим, Бен Дин је остао затворен у вези са одређеним мерама, наводећи да је неколико састанака на високом нивоу у току иза затворених врата. Сесије укључују УКГЦ, представнике индустрије и појединце са искуством из прве руке у штети клађењу.

Очекује се да ће сесије округлог стола завршити пре 2021. године, а прикупљени подаци ће се користити за објављивање беле књиге. Деан је сугерисао да је мало вероватно да ће било какве препоруке бити спроведене пре 2022.

Јавне напетости и спекулације

Ревизија Закона о коцкању из 2005. је већ врућа тема између АППГ (Све партијске парламентарне групе) коју чине УКГЦ, с једне стране, и БГЦ (Савет за клађење и игре), с друге. БГЦ је представничко тело индустрије клађења. Након увођења непопуларних закона попут забране кредитних картица, наметања строгих ограничења улога у клађењу и тако даље, дошло је до немира у индустрији.

Шта очекивати у Закону о коцкању 2021?

Наравно, нико не може бити сигуран у нове измене и правила која ће бити део новог закона. Уз то, већ постоји неколико напомена због недавног понашања УКГЦ-а и других индустријских група.

Испод су неки популарни индустријски прописи које је УКГЦ недавно увео:

  • Забрана кредитних картица – Након налета превара са кредитним картицама у индустрији, УКГЦ је одлучио да уведе потпуну забрану клађења на кредитне картице у априлу 2021. До данас, ово остаје један од најнепопуларнијих потеза тела. Тело чак настоји да додатно пооштри правило спречавањем коришћења 'кредита' путем телефонских рачуна.

  • ВИП шеме – У септембру 2020., УКГЦ је увео низ мера за регулисање злоупотреба у ВИП коцкању. Према новим правилима, оператер мора да потврди играчев извор средстава пре него што му понуди ВИП статус. Такође, оператер мора прво да сазна да ли играч има било какву историју додатака у вези са коцкањем. Штавише, оператер треба да обезбеди детаљну верификацију личне карте како би се утврдиле дате информације.

  • Трајна забрана било које обмањујуће функције слота – Након свеобухватних консултација прошле године, УКГЦ је најавио увођење протокола који забрањују функције слот игрица као што су брзине окретања испод 2,5 секунде и аутоматска игра. Тело тврди да функција Аутоплаи може довести до тога да играчи изгубе појам о времену, док брзи окрети дају играчима осећај контроле над стопом победа.

    Будућност изгледа обећавајуће

    Иако амандмани на Закон о коцкању у Уједињеном Краљевству могу изгледати „злобни“, сви они имају за циљ да учине индустрију безбеднијом за обе укључене стране. Деан је рекао да је циљ стварање флексибилних прописа који су отпорни на будућност. Сада то није даље од истине!

Најновије вести

Ултимативни водич за квоте за рулет за боље резултате
2022-09-27

Ултимативни водич за квоте за рулет за боље резултате

Новости