Блацкјацк Хандс: Када треба радити шта

Блекџек

2022-10-17

Eddy Cheung

Блацкјацк је једна од две игре засноване на вештинама, а друга је покер. У овој класичној карташкој игри, играчи имају за циљ да победе дилера до магичног броја 21 или пропадну. Имајте на уму да све карте представљају њихове номиналне вредности, осим краљева, дама, џакова и асова. Неопходно је запамтити да асови могу рачунати као један или једанаест у блацкјацку, у зависности од ситуације.

Блацкјацк Хандс: Када треба радити шта

Сада са овим вредностима руку на уму, само напред и створи победничку руку у Блацкјацк-у. Али сачекајте, мека или тврда рука може значајно да одреди ваш следећи потез на столу. Дакле, осим што ћемо вам детаљно објаснити шта су ове руке за блацкјацк, такође ћете научити како да их играте и које руке да удвостручите или поделите.

Шта је мека рука за блацкјацк?

Као што је већ речено, основна стратегија не гарантује вам победу, али повећава ваше шансе за победу. Ако желите да савладате ову игру и спустите ивицу куће, морате научити о рукама. Кец игра централну улогу у врсти руке за блацкјацк коју креирате. У ствари, то је најмоћнија карта у шпилу за блек џек. Блацкјацк рука са асом је мека рука. Већина играча Блацкјацк цени ову руку јер им даје слободу да погоде без могућности да пропадну. Запамтите, играчи могу рачунати аса као један ако пропадну са 11.

На пример, дилер вам може дати кеца и петицу, чинећи меких 16. Затим тражите додатну карту (да бисте погодили), за коју се испоставило да је осмица. Без флексибилног аса, имаћете укупну вредност руке од 24, што значи пропадање. Али то се неће десити са меком руком јер ас постаје један, што вам даје вредност руке од 14. Ово даје играчима мало простора за померање на столу. 

Основна стратегија се креће за меке руке

Лако је рећи да су меке руке корисне пре него што играте једну. То је зато што меке руке понекад могу захтевати агресивну игру, у зависности од карте дилера лицем нагоре. Основна стратегија је да удвостручите сваки пут када имате меких 17, а горња карта крупијеа је 6. Ова стратегија укључује удвостручење анте опкладе да бисте добили додатну карту. Играчи такође морају стајати након што узму додатну карту. 

Ево у чему је ствар; ако имате меку 17, а дилер има 6, они стоје на клизавом терену. Искуство доказује да би пропали најмање 40% времена када би играли блекџек игру од 6 шпилова за коју је потребно да стоје на било који 17. Дакле, увек удвостручите ако се то догоди. Погађање је такође добро, иако је главна идеја максимално искористити ситуацију. 

Говорећи о ударању, примените овај потез за блек џек ако је укупан износ ваше руке меких 13. Иста стратегија важи и за меке 14/15/16. Међутим, ако је дилерова карта навише четири, пет или шест, најбољи потез је удвостручити. Такође, удвостручите ако је дилерова карта навише три, четири, пет или шест, а ви имате меких 17. 

У међувремену, мека 18 рука је мало сложена јер играчи могу применити три различите стратегије. На пример, ако имате меку 18 и дилерова карта лицем нагоре је од три до до 6, препоручљиво је да удвостручите. Алтернативно, устаните ако покажу двојку, седам или осам. Увек погоди ако покажу неку другу карту и имаш меку 18.

Што се тиче софт 19 и софт 20, стојите без обзира на врсту упцард-а коју дилер покаже. То је зато што вас тај укупни износ ставља у повољан положај јер је већа вероватноћа да ће дилер пропасти. Запамтите да је 'просечна' победничка рука за блек џек 18,5. Дакле, шансе за победу у игри са меким 19 или меким 20 су велике. 

Шта је тврда рука за блацкјацк?

Ако су вам подељене карте без кеца, то је тешка рука у блацкјацк-у. На пример, деветка и осмица су тврди 17. Тврде руке су генерално ризичне и неповољне јер су шансе да пропаднете након ударца велике. Ово је посебно тачно када се играчима деле карте високе вредности као што су седам, осам, девет и 10. Међутим, нема опасности са збиром руку мале вредности од четири до осам, јер можете брзо да побољшате своју руку. 

Основна стратегија се креће за тешке руке

Пре него што зароните дубље у основе играња тврдих руку, битно је размотрити услове играња и правила блек џек. Увек узмите у обзир број шпилова и да ли дилер стоји/удари на меких 17. И као што је поменуто у почетку, играчи увек могу да извуку још једну карту без да се замарају са оним што дилер има ако имају ниске вредности тврде збројеве.

Али ствари су обично незгодне ако имате тежак укупни резултат од 12 до 17. То је зато што ове руке губе чешће без обзира на дилерову горњу карту. А шта је горе? Играчи Блацкјацк-а завршавају са овим тешким збројима скоро 40% времена. 

Већина играча често стоји када се нађу са овим неповољним тврдим збројима. Али играње блацкјацка није за оне слабог срца. Препоручљиво је да ударите уместо да стојите против дилерове јаке упцард. То је ако је дилерова горња карта ас до седам. Такође можете стајати ако покажу нешто између два и шест. И да, увек стојите ако је ваш укупни збир 17 или више. 

Ево резимеа који можете додати на своју листу стратегија за блацкјацк:

  • Увек станите када добијете тврдих 17 или више, без обзира на карту дилера.
  • Станите ако имате тешку 12 према 16, а дилерова карта је два према шест.
  • Погодите са тешким укупним резултатом од 12 до 16, а дилерова карта је ас на седам.
  • Погодите ако је дилерова карта кец на седам и ваш збир износи девет. 
  • Увек се погађа са збиром од четири до осам. 
  • Удвостручите са тврдим 10, 11 или 9, а дилерова карта је четири, пет или шест.

Добивање руке за блек џек са два аса

Дакле, шта се дешава ако играчи добију руку са два аса? У том случају размислите о томе да поделите руку да бисте добили додатну карту на свакој руци. Подела је 100% легална без обзира да ли играте игру блацкјацк са осам или шест шпилова карата. Имајте на уму да су асови најбоље карте са којима можете започети руку блекџек, што значи да ћете имати две добре почетне руке на столу. Дакле, избегавајте ударање са меким укупним бројем 11. 

Имајте на уму, међутим, да након што поделите асове и добијете карту од 10, рука не постаје блацкјацк, упркос томе што има укупно 21. То је зато што већина казина ову руку третира као обичну вишекарту од 21. Као тако, добићете мизерну исплату 1:1. Поред тога, нека казина не дозвољавају поновно дељење асова или ударање након поделе пара асова. 

Доња граница

Научити како функционишу руке за блек џек и када применити меке и тврде руке је од суштинског значаја за играње блек џек најбоља онлајн казина на свету. Као што видите, све је у прорачунима. Генерално, руке као тешке 17/18/19 ће пропасти ако ударите. С друге стране, можете удвостручити ако имате меких 11, јер су ваше шансе да погодите магични број велике. Али увек имајте на уму да је просечна победничка рука за блацкјацк 18,5. Дакле, немој се убити покушавајући да погодиш 21 да не пропаднеш. Забави се!

Најновије вести

Стакелогиц пружа искуство као нико други у Монеи Трацк 2
2023-06-01

Стакелогиц пружа искуство као нико други у Монеи Трацк 2

Новости

Казино промо

22BET:До 600 долара
Играј сада
Betwinner
Betwinner:100% до 100 € + 150 бесплатних окретаја