Лутрија

January 14, 2023

Повербалл-ов победник добија највећи џекпот икада

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Једна од најпопуларнијих лутрија на свету је Повербалл. Људи су освајали милионе долара од Повербалл-а. Неке награде достижу и милијарду долара, што је велика сума с обзиром да неки од најбогатијих људи немају ни толики новац у готовини.

Повербалл-ов победник добија највећи џекпот икада

Уз то речено, нема много добитника Повербалл џекпота јер шансе за освајање џекпота нису велике. Из тог разлога, кад год особа освоји џекпот или велики износ, то постаје велика ствар. На исти начин је пре неколико дана извучен највећи Повербалл џекпот. Ево нашег погледа на највећи Повербалл џекпот икада. 

Шта је Повербалл?

Пре него што погледамо највећи Повербалл џекпот, хајде да прво разумемо шта је Повербалл заправо. Повербалл је у основи игра лутрије. То је америчка лутријска игра што значи да људи из скоро свих делова Сједињених Држава могу да учествују у њој. 

Ако не знате како то функционише, заправо је прилично једноставно. Лутрија је врста коцкарске игре у којој учесници добијају насумични број, при чему један или више тих бројева садржи награду. Учесници плаћају да би добили насумични број, а онај ко добије победнички број добија огромну награду.

Три најбоља Повербалл џекпота икада

Пошто постоји један Повербалл за читаве Сједињене Државе, Повербалл џекпотови су прилично велики. Током година, победници Повербалла су добијали огромне суме новца. Ево три највећа Повербалл џекпота свих времена.

2,04 милијарде долара - Највећи Повербалл Јацкпот

Највећи Повербалл џекпот који је икада био награђен учеснику вреди невероватних 2,04 милијарде америчких долара. Добитни листић за овај џекпот купљен је не тако давно у продавници на бензинској пумпи која се налази у Алтадени у Калифорнији. Међутим, идентитет особе која је освојила џекпот није познат.

Власник продавнице у којој је продат добитни листић добио је милион америчких долара за продају тикета. Уз то, победник неће добити пун износ од 2,04 милијарде долара јер се сматра опорезивим приходом. Победник ће добити само 63% од укупног износа, што је и даље тона новца. 

1,59 милијарди долара

Други по величини Повербалл џекпот је 1,59 милијарди долара. Укупно три победника би поделила ову новчану награду, укључујући Морин Смит и Дејвида Калчмита са Флориде, Марвина и Меј Акосту из Калифорније и Џона и Лизу Робинсон из Тенесија. Овај Повербалл џекпот је објављен 13. јануара 2016.

Као и највећи Повербалл џекпот, и овај џекпот се сматрао опорезивим, због чега су победници добијали знатно мањи износ након опорезивања. Сваки победник је добио око 327,8 милиона долара. Двојица победника су отворено говорила о томе како су потрошили своје добитке, док су Марвин и Мае Ацоста радије задржали што је могуће више анонимности о томе. 

1,54 милијарде долара

Трећи по величини Повербалл џекпот није тако далеко од другог по величини. Џекпот Повербалл за трећи спорт вредео је 1,54 милијарде долара. Џекпот је извучен у октобру 2018. Међутим, за разлику од 2016, овај џекпот је био само за једну особу. Можемо рећи да је технички, ово био други највећи Повербалл џекпот исплаћен једном победнику. 

Изненађујуће, добитник џекпота је примио своју награду тек неколико месеци касније. Победник је остао непознат, али је откривено да су добили 878 милиона долара, од чега је 37 одсто отишло на порез. 

Како ући у Повербалл

Након што погледате све те награде, можда бисте желели да и сами играте Повербалл. На срећу, ако сте становник САД-а и сте у или изнад законске доби за коцкање, играње Повербалл-а је прилично једноставно. Све што треба да урадите је да уђете у локалну бензинску пумпу или продавницу која продаје срећке и купите карту. Карта ће коштати око 2 долара. 

Које су шансе да освојите Повербалл Јацкпот?

Иако је можда примамљиво да уђете у Повербалл, требало би да знате да су шансе да освојите џекпот веома мале. У Повербалл-у постоје различите награде, при чему свака има различите квоте. 

Прва награда је, наравно, џекпот и може прећи преко милијарду долара. Шансе да освојите џекпот су око 1 од 292.201.338. Чак и ако бисте освојили другу награду, добили бисте два милиона долара, али су шансе да освојите другу награду 1 према 11.688.053,52.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

БетМГМ и ГамеЦоде стварају динамично партнерство за револуцију у игрицама у САД
2024-04-15

БетМГМ и ГамеЦоде стварају динамично партнерство за револуцију у игрицама у САД

Новости