Махјонг савети и трикови - ствари које треба запамтити

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Махјонг није игра чисте среће. Играчи морају да упамте правила и стратегије да би играли игру. Али, постоји још једна кључна ствар коју већина играча игнорише. Када играч научи како да игра Махјонг, следећи корак је да сазна све главне савете и трикове.

У овом водичу ћемо разговарати о махјонг саветима и триковима за које знамо, тако да играчи не морају да брину. Сада, хајде да почнемо одмах без губљења времена.

Махјонг савети и трикови - ствари које треба запамтити

Започните игру са планом

Играчи би требало да смисле план пре играње игре Махјонг. Чим играч види плочицу, требало би да почне да размишља о томе како даље. Први идеалан корак који играч треба да предузме је да одлучи које плочице да покупи, сачека, а које не жели у својој руци.

 • Играч мора да запамти да његови ривали стално гледају шта стављају на сто.
 • За већину искусних играча махјонга, плочице које се бацају већ им пружају солидан осећај онога што имају у својим рукама и омогућавају им да планирају своју стратегију против других. Због тога, вешти играчи могу да искористе бацање другог играча у своју корист.
 • Обратите пажњу да блефирање неће увек бити од користи за играче, јер може да се врати, што ће противницима дати представу о руци играча.

Памћење плочица

Играч не може да тражи спојеве секвенце ако није сигуран који ликови иду један са другим. Ако нису упознати са кинеским писмом, то је веома изазовно. Играч би могао пожелети да потроши новац на сет Махјонг плочица са арапским бројевима. Поред конвенционалног симболи на махјонг плочицама, ту су и ови арапски бројеви. Неће морати да уче како да читају традиционалну кинеску калиграфију да би пронашли плочице које траже.

Прескакање првог бацања

Прескакање бацања је једна од најбољих стратегија у махјонгу јер неће одати план играча противницима. То ће сигурно помоћи играчима да рано напредују у игри.

Недостатак ове тактике је што може открити играчеве кораке за победу у махјонг-у за ту специфичну рунду. Стратегија противникове игре биће већ позната ако су мотивисани да победе. Иако је тај играч тим бацањем могао да добије сет, приметиће да ће њихови противници бити опрезнији у бацањима у наставку. Ово ће спречити тог играча да освоји још један сет.

 • Прикупљање првог бацања може указивати на то да играч још увек учи игру. То противници могу искористити против њега.
 • Не би требало да буду превише узнемирени због тога што нису примили остатке хране. Играчи их могу слободно одложити.
 • У Махјонгу, играчи могу користити различите плочице; једноставно треба да сачекају прави тренутак да саставе снажну руку која ће гарантовати победу.

Прескакање празнина

Избегавање празнина између плочица приликом постављања сталка је један од најбољих метода махјонг врха. Пошто су играчи махјонга веома проницљиви, одржавање празнина може открити стратегију играча. Они су у стању да брзо идентификују руку коју играч покушава да пружи и њихове потенцијалне акције.

Да би поставили своје плочице у комбинације и одредили своје следеће покрете, неки нови играчи би направили празнину. Ипак, то такође имплицира да други играчи могу користити своје руке на сличан начин. Постављање плочица које нису повезане и остављање празнина може збунити противнике. Али, то се саветује само када је играч сигуран да неће бити збуњен сопственом тактиком.

Одговарајуће бодовање

За нове играче, боље је да бодовање буде што једноставније. Ако не, то би могло да им упропасти игру и можда неће моћи да победе. Најлакши приступ за постизање резултата игре је да се додијели један поен особи која заврши први махјонг, а нула поена свима осталима. Саберите бодове, а победником се проглашава онај ко добије највише партија.

Играчи могу користити другу Махјонг смернице за бодовање ако боље разумеју игру. Прописи кинеског званичног Махјонг такмичења су слични многима од њих. Након тога могу да експериментишу са захтевнијим системима бодовања, као што су они за Хонг Конг или Ричи Махјонг.

Поинт Валуес оф Тхе Тилес

Такође је добра идеја да запамтите да понгови имају већу вредност поена од чоуа. Чауе су корисне само када их има четири на располагању за формирање махјонга. Ипак, прављење понга уместо чоу-а може изгледати контраинтуитивно, посебно ако играч има искуства са играње покера.

 • Понг је еквивалентан тројки у покеру, док је чау скоро идентичан стрејту.
 • Док се клопи више цене у покеру, играч може бити склон да се концентрише на њих, али махјонг игре имају различите ранг листе.
 • Ако нови играчи махјонга науче разне комбинације спојева и узмите у обзир вредности поена за сваку, направиће мање грешака и брже напредовати.

Сакривање Мелдова

Играч ће добити више поена држећи спојеве у тајности док не буду спремни да прогласе махјонг. Стога, не би требало да их откривају док то није апсолутно неопходно. Почетници у махјонгу често воле да померају своје плочице да би посматрали на којим спојевима ефикасно раде. Играчи могу слободно да померају своје плочице, али треба да покушају да их држе све у низу.

 • Противницима је једноставно да виде на чему играч ради када се раздвоје пуне спојеве или су одређене плочице остављене по страни, тако да ће на одговарајући начин модификовати своју махјонг стратегију.
 • Играч постаје тежи противник у махјонг-у за играње тако што одржава прави ред плочица.

Одбацивање плочица

Иако може бити примамљиво, није добра идеја одбацити плочице које играч има у руци које не одговарају. Уместо тога, играч треба да се фокусира на плочице које њихови ривали бацају.

Када играч обрати велику пажњу на гомилу за одбацивање, повећавају своје шансе да пронађу одбачене које су им потребне и смањују шансе да их случајно одбаце у махјонг руку другог играча.

Шта би било најмудрије ако би играч имао много плочица за одбацивање? Ако сте сигурни да их ваши противници неће пожелети, најбоље би било да одбаците плочицу која је најближа другим плочицама које су претходно одбачене.

Држећи се за пар

Пар је рука коју сваки играч треба да држи близу. Ово су међу најприлагодљивијим плочицама. Играч може да их се придржава као парове или да их користи да формира четворку (Конг), тројку (Пунг) или групу од три идентичне плочице (Цхов).

 • Не покушавајте да их разбијете ако имају пар или два из овог разлога. У стварности, када играч напредује у игри, може се испоставити да су то њихове победничке плочице.
 • За играча је важно да одмах примени своје технике освајања махјонга.

Закључак

Да бисте у потпуности научили махјонг, постоје неки савети и трикови које играч мора запамтити. Без њих, играч никада не би био потпун са другим играчима, јер многи од њих посматрају игру и смишљају стратегије других.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Постоји ли трик за махјонг?

У махјонгу има много трикова. Неки од њих су следећи:

 • Почетак игре са планом
 • Памћење плочица
 • Прескакање првог бацања
 • Фокусирање на основу

Која је тајна победе у махјонгу?

Нема тајне за победу у махјонгу. Али играчи треба да држе руку у правцу у ком желе и да буду флексибилни у исто време. Покупити плочице само ради тога неће радити; стрпљење ће увек победити.

Која је најбоља рука у махјонгу?

Најбоља рука у махјонгу састоји се од четири сета чауа, пунга или конга и једног пара.

Можете ли победити са 7 парова у махјонгу?

Постоје само 3 начина за победу у једностраном чекању. Дакле, шансе за победу су ограничене. Штавише, да би направио 7 парова, играч не може узети плочице од других играча.

Која су 13 чуда махјонга?

Несумњиво, најбоља финална рука у Махјонг-у је 13 Вондерс. Играчи имају 1/2464 шансе за победу са 13 чуда.

Можете ли користити 4 џокера у махјонгу?

Изложени пунг/конг/квинт се може играти са једним или више џокера. Осим ако није последња плочица потребна за проглашење Махјонга, играчима није дозвољено да покупе одбачену плочицу за једну или пар.

Бодовање у Махјонгу

Бодовање у Махјонгу

Махјонг није тешка игра, али информација за памћење понекад може бити мало превише. Зато неки људи нису свесни како да дају гол у махјонгу. Постоје само неке ствари које треба запамтити ако играчи желе да играју само једну варијацију.

Махјонг Мелдс Ессентиалс

Махјонг Мелдс Ессентиалс

Махјонг је једноставна игра која се састоји од 144 плочице. Сваки играч добија 13 плочица, док ће дилер добити 14. Играчи треба да формирају спој испуњавањем легалне руке. Многи играчи још увек не знају како да формирају спој, па састављамо овај водич да бисмо им рекли више о томе.

Махјонг плочице - Све што треба знати

Махјонг плочице - Све што треба знати

Махјонг је једна од најчешће играних игара у онлајн казинима, и то је јединствена. Али шта Махјонг чини занимљивим? Одговор је једноставан. Са Махјонг плочицама је фасцинантније играти. 

Популарне врсте махјонга

Популарне врсте махјонга

Махјонг постоји дуго времена, а многе варијације ове култне игре нису доступне на мрежи. Али, још увек постоје неке варијације које можемо пронаћи у онлајн коцкарницама.