Популарне врсте махјонга

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Махјонг постоји дуго времена, а многе варијације ове култне игре нису доступне на мрежи. Али, још увек постоје неке варијације које можемо пронаћи у онлајн коцкарницама.

Ако су играчи заинтересовани да сазнају више о варијацијама махјонга, могу прочитати наш свеобухватан водич, који укључује кинеске варијације махјонга и друге. Остале варијанте су присутне у огромним количинама, па обавезно прочитајте до краја.

Популарне врсте махјонга

кинеске варијанте

Цхангсха Махјонг

У провинцији Хунан, Цхангсха Махјонг се често игра. Играчи морају купити јединствени Јонг направљен искључиво од плочица од 2, 5 или 8 да би играли Вухан махјонг. Приликом играња Чангша Махјонга забрањене су посебне плочице које се прво бирају са површине за игру, као и употреба ветрова. Победници сваке рунде учествују у специјалу лутрија за бонусе, што често удвостручује њихов резултат.

Кинески класични махјонг

Најстарији тип Махјонга који се и данас игра је кинески класични махјонг, који је први пут постао популаран у Америци 1920-их под неколико наслова. Иако је мало људи свира у Азији, има мало, али оданих следбеника на Западу. Сваки играч постиже поене и победнички резултат се може надмашити.

Такмичење Махјонг

Одређена махјонг друштва су прихватила међународни махјонг стандард. Основала га је Свекинеска спортска федерација у јулу 1998. за такмичења и, у неким случајевима, за обичну игру. Он наглашава рачунање и стратегију укључивањем широког спектра алтернативних правила за резултат.

Друге варијанте

Филипински Махјонг

У филипинском махјонгу постоји шеснаест руку са плочицама. Плочице се у неким случајевима могу сматрати дивљим. Штавише, почасти се посматрају као додатне погодности.

Тајвански махјонг

Најпопуларнији облик махџонга на Тајвану се зове тајвански махјонг, који користи руке од шеснаест плочица, нуди подстицаје дилерима и поновљене дилере и омогућава многим играчима да победе од једног одбацивања.

Јапански Махјонг

Махјонг је стандардизован у Јапану и Јужној Кореји као јапански Махјонг, који се такође често виђа у видео играма. Правила Риицхи и Дора су карактеристичне карактеристике ове верзије. Такође, ради обрачуна током игре, одбачене плочице се пажљиво стављају испред сваког играча по редоследу одбацивања. Да би коначно повећали њихову вредност, нека правила замењују одређене плочице број 5 за црвене плочице.

Кореан Махјонг

Корејски махјонг је фантастична варијанта за три играча која се разликује по много чему. Годишња доба и једна одећа су потпуно одсутни. Игра је бржа, а бодовање је лакше. Употреба прерушених руку је широко распрострањена, и није дозвољено комбиновано јело. Риицхи такође игра кључну улогу у игри.

Пуссерс Бонес

Варијацију која се брзо креће, названу пуссерс бонес, створили су морнари из Краљевске аустралијске морнарице. Уместо да користи изразе Исток, Југ, Запад и Север, користи термине као што су Еди, Семи, Воли и Норми.

Сингапурски махјонг

Хонгконшки и сингапурски махјонг су две блиско повезане сорте. Четири животињске бонус плочице се користе у сингапурском махјонгу, а има их неколико алтернативне методе бодовања који обезбеђују награде усред игре ако су испуњени специфични критеријуми, попут конга. Мелдс такође могу доћи у формату који се разликује од већине других верзија.

Вијетнамски махјонг

Осам специјализованих џокера представљено је у вијетнамском махјонгу. Ипак, има још само осам цветова за укупно 160 плочица. У савременој варијанти, џокери су утростручени или учетворостручени за укупно 176 или 184 плочице.

Вестерн Цлассицал Махјонг

Џозеф П. Бабкок, радник Стандард Оила, донео је махјонг у Америку 1920-их, а западни класични махјонг је потомак те игре. Ових дана, реч се углавном односи на Вригхт-Паттерсон прописе, које користи америчка војска, и друге блиско повезане варијације америчке производње.

Најпознатија варијација Махјонга

Најпознатија Махјонг варијанта је Солитаире Махјонг, игра за упаривање једног играча која користи сет махјонг плочица а не картање. За разлику од физичке стоне игре, чешће се игра на рачунару. Иако је потпуно другачија од игре махјонг за четири играча, по њој је добила име.

Закључак

Врсте махјонга су огромне, па је боље да играчи не испробавају сваки од њих. Иако сви нису толико различити, само бодови могу бити различити.

Идеалан избор је да одаберете једну игру или највише две и савладате их. Када играчу досади та игра, може да пређе на следећу верзију. Они који воле да играју сами могу испробати Махјонг Солитаире.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Које су различите врсте махјонга?

Постоји много различитих врста махјонга. Кинеске варијанте, као што су Цхангсха Махјонг, Кинески класични Махјонг, Фујиан Махјонг и тако даље. Постоје и друге варијанте осим кинеских, као што су амерички махјонг, филипински махјонг и још много тога.

Која верзија махјонга је најбоља?

Најчешћа врста Махјонга се зове Хонг Конг Махјонг и прилично је блиска кинеској традицији, али су можда амерички, кинески и јапански Махјонг најбољи.

Да ли се амерички махјонг разликује од кинеског?

Док се амерички Махјонг игра са осам додатних џокер плочица и разним таблицама резултата, традиционални кинески Махјонг сетови укључују 144 плочице.

Да ли су јапански и кинески махјонг исти?

Ово није исто; Јапански махјонг је варијација познате кинеске игре са неколико разлика.

Бодовање у Махјонгу

Бодовање у Махјонгу

Махјонг није тешка игра, али информација за памћење понекад може бити мало превише. Зато неки људи нису свесни како да дају гол у махјонгу. Постоје само неке ствари које треба запамтити ако играчи желе да играју само једну варијацију.

Махјонг Мелдс Ессентиалс

Махјонг Мелдс Ессентиалс

Махјонг је једноставна игра која се састоји од 144 плочице. Сваки играч добија 13 плочица, док ће дилер добити 14. Играчи треба да формирају спој испуњавањем легалне руке. Многи играчи још увек не знају како да формирају спој, па састављамо овај водич да бисмо им рекли више о томе.

Махјонг плочице - Све што треба знати

Махјонг плочице - Све што треба знати

Махјонг је једна од најчешће играних игара у онлајн казинима, и то је јединствена. Али шта Махјонг чини занимљивим? Одговор је једноставан. Са Махјонг плочицама је фасцинантније играти. 

Махјонг савети и трикови - ствари које треба запамтити

Махјонг савети и трикови - ствари које треба запамтити

Махјонг није игра чисте среће. Играчи морају да упамте правила и стратегије да би играли игру. Али, постоји још једна кључна ствар коју већина играча игнорише. Када играч научи како да игра Махјонг, следећи корак је да сазна све главне савете и трикове.