Добитне покер руке

За свакога ко жели да постане бољи покер играч, од суштинског је значаја да има темељно разумевање различитих типова добитних покер руку. Током играња покера, сваки играч мора да зна које су победничке руке, како се рангирају карте у покеру и када и где могу да користе победничке руке у различитим ситуацијама. Циљ овог водича је да пружи све што ентузијасти покера треба да знају како би побољшали своју игру.

Добитне покер руке

Рангирање покер руку

Постоји неколико могућих комбинација у покер игра којима се кладионици могу парирати. Познавање сваког од њих је од суштинског значаја да постанете бољи покер играч. Хајде да видимо како се рангирају карте, почевши од највише оцене, па све до ниже.

 • Роиал Флусх - Роиал Флусх је највиша рука у покеру и дешава се када играч упари десетку, џака, даму, краља и аса исте боје, што га чини најређом руком у игри.
 • Страигхт Флусх - Као што му име говори, стрејт флеш је комбинација стрејта и флуша. То је рука која се састоји од 5 узастопних карата из исте боје.
 • Четири иста - Фоур-оф-а-Кинд је трећа најбоље рангирана рука, а састоји се од четири карте истог ранга.
 • Пуна кућа - Следећа рука на ранг листи је Фулл Хоусе, која је комбинација тројке и пара. Као пример, 3 краља и 2 џака.
 • Флусх - Флеш рука је петорангирана рука, а дешава се када играч добије пет карата исте боје. Занимљиво правило о овој руци је да ако оба играча добију флусх, играч који има највишу карту побеђује. На пример, ако један играч има флусх са високим картама аса, он побеђује против играча са 10 високих карата.
 • Право - Следећа могућа комбинација на листи покер руку је стрејт, која се састоји од пет карата у низу, без обзира на боју.
 • Трилинг - Тхрее-оф-а-Кинд је седма по рангу рука и састоји се од три карте истог ранга, као што су три аса.
 • Два пара - Два пара су следећа комбинација руку коју играчи могу да добију. Састоји се од два пара карата истог ранга.
 • Пар - Пар је врло уобичајена комбинација карата која се виђа у покеру, јер захтева од играча да добије две карте истог ранга, као два џака.
 • Хигх Цард -Уколико играчи не остваре ниједну од горе наведених комбинација, пот ће одлучити висока карта. Дакле, играч са највећом картом ће победити.

Које су најбоље покер руке за играње?

Када је све јасно о томе како су покер руке рангиране, кључно је да сваки кладионик одреди свој стил игре и изградити стратегију за које руке треба играти, а које избегавати.

Ако играч има јаку руку, као што је Ројал Флеш или Стрејт Флеш, најбоље је да игра агресивно да повећа величину пота. Међутим, такође је важно да будете свесни могућности да ваши противници имају јаче руке.

Ако играч има слабију руку као пар, препоручује се да успори и види како ће се противници понашати. Такође, сваки играч мора узети у обзир величину пота и да ли је вредно звати са слабијом руком, што је мало вероватно да ће победити.

Још један важан фактор који треба узети у обзир када играте најбоље руке покера је позицију на табели. Ако је играч на дугмету или одсеку, имаће предност у односу на остале који предузимају акцију. Касније позиције обично дозвољавају играчима покера да играју агресивније са слабијим рукама.

Разумевање извлачења у покеру

Један од кључних фактора за бољитак у покеру је да играч научи квоте на руке, које се називају извлачење. На пример, ако играч има пар асова и пот му даје још један пар, на пример 3 на флопу, ако погоди још једног аса на риверу или на турну, завршиће са пуном кућом.

Успешно играње покер карата захтева од играча да разуме ранг карте, да има добру стратегију и да игра у зависности од акција противника.

Уобичајене грешке у победничким рукама

Чак и са јаком руком, још увек је могуће направити грешку која може коштати пот. Ево неколико уобичајених грешака које играчи праве са победничким рукама и како да их избегну:

 • Преигравање руке - Ово је најчешћа грешка играча покера. Ако играчи имају јаку руку, обично кладе превише или плаћају веома високе опкладе, што може завршити губитком.
 • Не обраћајући пажњу на заједничке карте - Уобичајено је да љубитељи покера потцењују колико су важне заједничке карте. На пример, ако је играч добио асове, што је највиша почетна рука, али заједничке карте су 4 трепавице и 1 ромб, вероватно је да ће сваки играч имати батину и направити флусх.
 • Бити превише предвидљив - Ако играч увек клади или диже када има јаку руку, а чекира или фолдује када има слабу руку, његови противници ће врло брзо реализовати његов план игре. Дакле, веома је важно бити непредвидљивији и не стварати образац који се лако може ухватити.

Укратко

Сваки играч мора да зна како се рангирају врсте покера и како их правилно играти. Од хијерархије руку до стратегија за играње и блефирање са њима, постоји низ фактора о којима треба размишљати.

Играње покера у онлајн казину све је у добијању најбоље могуће комбинације карата, о чему сваки играч треба да буде обавештен у овом чланку. Али, да би постао заиста добар, сваки појединац мора да зна како да игра сваку руку, тако што ће поставити своја правила и изградити профитабилну стратегију над тим.

Како функционишу покер руке?

Руке у покеру се рангирају на основу њихове снаге и реткости, при чему је најтеже постићи руке са највишим рангом, као што је Роиал Флусх, који је комбинација руку на највишем рангу у покеру. Да би направили најбољу могућу руку, играчи користе комбинацију сопствених и заједничких карата.

Које руке покера да играм?

Одлука о томе које руке да се игра зависи од многих фактора, као што су позиција за столом, величина пота, потребна акција, такође други играчи, па чак и стил игре сваког кладионичара. Јаче руке као што су високи парови и карте високе боје почињу да разматрају руке, док је слабије руке као што су ниски парови и карте са неповезаним бојама најбоље одбацити раније.

Која покер рука је већа?

Највећа покер рука је Ројал Флеш, који се састоји од: 10, Џека, Даме, Краља и Аса исте боје.

Које руке треба да избегавам играјући покер?

Руке које нису добро повезане, као што су ниски парови или неповезане карте у боји, треба да се фолдују осим ако је величина пота премала, и потребна је само провера. Ако је игра у акцији, а то нису почетне руке, играч треба да размотри заједничке карте.

Како се рангирају покер руке?

Покер руке се рангирају на основу јачине њихових карата, при чему су руке са највишим рангом најређе и најјаче. Покер руке су рангиране на следећи начин, почевши од најбоље рангираних у Роиал Флусх, Страигхт Флусх, Фоур оф а Кинд, Фулл Хоусе, Флусх, Страигхт, Тхрее оф а Кинд, Два пара, Пар и Хигх Цард.

22BET:До 600 долара
Преузми бонус
Betwinner
Betwinner:100% до 100 € + 150 бесплатних окретаја

Фрееролл турнир је покер догађај где нема буи-ин цене, али играчи могу да учествују бесплатно. Нема ничег лошег у придруживању било ком фрееролл турниру јер ћете моћи да освојите нека средства без излагања новца ризику, што је у суштини ситуација у којој сви добијају.

Прикажи више…

Данас можете пронаћи широк избор сајтова за коцкање на мрежи који нуде покер столове. Одабир добре веб странице за играње покера је од суштинског значаја за ваше искуство клађења. Требало би да се придружите покер сајту који нуди све што очекујете и што вам је потребно за уживање у игри.

Прикажи више…

Покер је једна од најпопуларнијих игара на столу. Током година, игра се много променила и појавило се много варијација.

Прикажи више…

Покер је карташка игра са богатом историјом и великим бројем варијација. Да бисте постали вешт играч покера, морате разумети не само правила игре већ и њену терминологију.

Прикажи више…

Покер је једна од најпопуларнијих игара међу љубитељима онлајн клађења широм света. Игра има много варијација које захтевају посебан скуп вештина за играње. Оно што игру покера чини толико интересантном за кладионичаре је то што је то више вештина него срећа.

Прикажи више…

Покер је казино карташка игра која од играча захтева вештину, стратегију и мало среће. Једна од битних компоненти победе у покеру је разумевање позиција за столом, што је веома корисно за доношење бољих одлука, максимизирање профита и избегавање губитака.

Прикажи више…

Бројање карата је једна од најпопуларнијих стратегија које су коцкари користили у играма на столу са картама. У покеру ће вам помоћи да добијете предност у односу на кућу или друге играче, пратећи које су карте подељене, а које се морају поделити, што може бити мало сложеније.

Прикажи више…