Објашњене позиције за покер столом

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker
LocaliserMilica PetrovićLocaliser

Покер је казино карташка игра која од играча захтева вештину, стратегију и мало среће. Једна од битних компоненти победе у покеру је разумевање позиција за столом, што је веома корисно за доношење бољих одлука, максимизирање профита и избегавање губитака.

Постоји неколико позиција за столом у покеру које се морају играти другачије. Сваки играч треба да узме у обзир које карте има према позицији за столом на којој се налази. Фокус овог чланка ће бити само на сазнању више о позицијама за столом у покеру и како оне могу утицати на игру.

Објашњене позиције за покер столом

Ране позиције (мале и велике залоге)

Ране позиције на а сто за игре покера су првих неколико седишта лево од дилера. Ране позиције, ЕП, такође се односе на прва три играча поред дилера, укључујући мали блинд, велики блинд и играча који седи поред великог блинда. Трећи играч је познат као УТГ или Ундер тхе Гун.

Играчи на овим позицијама су у неповољнијем положају јер први играју свако коло. Ови кладионици ће морати да играју само знајући које карте имају, а не информације о томе шта њихови противници имају.

Постоје два начина да кладионичари искористе своје ране позиције.

  • Играјте веома агресивно. То значи да плаћате или дижете ако неко покуша да вам украде блиндове. Или блеф, ако стартна рука није тако добра.
  • Играјте изабране руке. Ово укључује играње само премиум руку као што су високи парови, АК, АК или друге руке које се сматрају јаким. Ова стратегија им може помоћи да избегну губитке и освоје потове када је почетна рука добра.

Средње позиције

Средње покер позиције на табели се односе на играче који делују после оних на раним позицијама, али пре оних на каснијим позицијама.

  • Играчи на средњим позицијама имају благу предност у односу на оне на раним позицијама, јер не морају да играју први. Ипак, средње позиције могу бити незгодне, јер морају да играју пре играча на последњим позицијама.
  • Један од кључних трикова за играње средњих позиција у покеру је да се игра шири распон руку од оних на раним позицијама. Наравно, све руке морају бити прилагођене картама играча из раних позиција.

Постоји веома успешна стратегија коју могу да спроведу играчи на средњим позицијама. Ако имају јаку руку и на раним позицијама су већ постављене опкладе, могу поново повисити, како би натерале блиндове да фолдују и украду пот.

Ако је играч на средњој позицији, требало би да буде веома опрезан са агресивним играчима на касној позицији и да сачека јаче руке, у супротном одустаје.

Касне позиције

Касне позиције у покеру су најбоље на којима играч може да се нађе. Ове позиције су Цутофф и Буттон, које су последње две позиције у руци. Дугме се сматра најповољнијом позицијом у покеру, пошто играч у овом чину траје у свакој рунди клађења, што им даје значајну предност над осталима.

  • Играње са касних позиција има предност што види како се други играчи понашају и доноси боље одлуке о томе да ли да се кладе, повишу или одустану.
  • Још једна предност играња са касне позиције је да се величина пота може лако контролисати. Ако нико није подигао, у зависности од његове руке, играч може одлучити да клади мало да би повећао пот или да уложи велико, како би блефирао своје противнике.

Играње са касних позиција може бити од користи за а разне покер руке то се такође може играти. И цутофф и буттон могу играти руке, које се сматрају слабијим, у зависности од тога како су противници играли, као и од величине пота.

Укратко

Разумевање позиција на покер столу је од суштинског значаја да бисте постали добар играч. Све позиције имају низ предности и мана, тако да знање како да се игра са сваке може бити велика предност у односу на кладионичаре који нису толико упознати са игром.

Свака позиција у покеру је веома различита и мора се играти другачије, али имају много заједничких ствари које се враћају на добар стратегија клађења на покер. Дакле, кладионици не само да треба да буду упознати са покер позицијама, већ и да буду добро припремљени за сопствени ток игре.

Уз вежбу, играчи могу научити како да читају акције свог противника и доносе најбоље одлуке из било које позиције.

Зашто је позиција важна у покеру?

Покер позиција је важна јер одређује редослед којим играчи играју сваку рунду клађења. Играчи на каснијим позицијама имају највећу предност у покер рунди, пошто су последњи који делују у свакој рунди.

Која је најгора позиција у покеру?

Најгором позицијом у покеру сматра се мали блинд, пошто је овај играч приморан да направи прву опкладу у свакој рунди када ни сам не зна које карте се деле.

Шта је касна позиција у покеру?

Касна позиција у покеру се односи на две позиције најближе десно од дилера, које се зову цутофф и буттон. Играчи на овим позицијама последњи играју свако коло, тако да имају огромну предност у односу на своје противнике.

Која је рана позиција у покеру?

Прва три играча поред дилера се у покеру називају раним позицијама. Зову се мали блинд (СМ), велики блинд (ББ) и играч поред ББ, који се зове Ундер тхе Гун (УТГ).

Шта је средња позиција у покеру?

Средње позиције у покеру су оне које играју после раних позиција, што им даје благу предност, али морају да играју пре цутофф-а и дугмета, што их доводи у упитну ситуацију како да играју.

Које су најбоље позиције у покеру?

Најбоље позиције на покер столу су цутофф и буттон, или касне позиције, пошто они последњи играју у свакој рунди, што значи да имају јасан ум о томе како су њихови противници играли и које би им карте могле бити.

Водич за покер фрееролл турнире

Водич за покер фрееролл турнире

Фрееролл турнир је покер догађај где нема буи-ин цене, али играчи могу да учествују бесплатно. Нема ничег лошег у придруживању било ком фрееролл турниру јер ћете моћи да освојите нека средства без излагања новца ризику, што је у суштини ситуација у којој сви добијају.

Добитне покер руке

Добитне покер руке

За свакога ко жели да постане бољи покер играч, од суштинског је значаја да има темељно разумевање различитих типова добитних покер руку. Током играња покера, сваки играч мора да зна које су победничке руке, како се рангирају карте у покеру и када и где могу да користе победничке руке у различитим ситуацијама. Циљ овог водича је да пружи све што ентузијасти покера треба да знају како би побољшали своју игру.

Како одабрати најбољу покер страницу

Како одабрати најбољу покер страницу

Данас можете пронаћи широк избор сајтова за коцкање на мрежи који нуде покер столове. Одабир добре веб странице за играње покера је од суштинског значаја за ваше искуство клађења. Требало би да се придружите покер сајту који нуди све што очекујете и што вам је потребно за уживање у игри.

Које су најпопуларније врсте покера?

Које су најпопуларније врсте покера?

Покер је једна од најпопуларнијих игара на столу. Током година, игра се много променила и појавило се много варијација.

Листа покер термина и дефиниција

Листа покер термина и дефиниција

Покер је карташка игра са богатом историјом и великим бројем варијација. Да бисте постали вешт играч покера, морате разумети не само правила игре већ и њену терминологију.

Најбољи савети за онлајн покер

Најбољи савети за онлајн покер

Покер је једна од најпопуларнијих игара међу љубитељима онлајн клађења широм света. Игра има много варијација које захтевају посебан скуп вештина за играње. Оно што игру покера чини толико интересантном за кладионичаре је то што је то више вештина него срећа.

Стратегије и технике бројања карата у покеру

Стратегије и технике бројања карата у покеру

Бројање карата је једна од најпопуларнијих стратегија које су коцкари користили у играма на столу са картама. У покеру ће вам помоћи да добијете предност у односу на кућу или друге играче, пратећи које су карте подељене, а које се морају поделити, што може бити мало сложеније.