Austrian Federal Ministry of Finance

Како популарност онлајн казина наставља да расте, владе широм света су принуђене да преиспитају своје политике коцкања како би заштитиле своје грађане. Исто се дешава и у Аустрији, где све активности коцкања тренутно регулише Савезно министарство финансија према Закону о играма на срећу (ГСпГ), насталом 1989. године. Погледамо дозволе и правни став у земљи и сазнајемо шта Аустријски играчи могу очекивати када су у потрази за казино ударцима на мрежи.

Austrian Federal Ministry of Finance
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Казина на мрежи са лиценцом аустријског савезног министарства финансија

Клађење је популарна и потпуно легална забава у Аустрији. Како у земаљским коцкарницама и кладионицама, тако и у онима које нуде своје услуге на мрежи. Међутим, замршености у законитости коцкања чине ствари мало компликованијима када се боље погледа. Прво, као и код многих регулаторних тела, закони се разликују у зависности од врсте активности, било да се ради о слот играма или лутрији, на пример. Друго, лиценце се дају само одређеним странама и под строгим условима, о чему ћемо касније детаљније.

Од 2022. године, лиценце за коцкање које нуди аустријско Министарство финансија су малобројне. У ствари, тренутно постоји само 12 лиценци, а све су додељене групи Цасинос Аустриа. Још три су издате пре неколико година, да би убрзо након непоштовања правила биле повучене. Овако строги захтеви отежавају националним онлајн коцкарницама да добију и задрже лиценцу, а немогућим за оне ван земље.

О лиценци аустријског Министарства финансија

Заиста, само казина који послују у Аустрији могу да поднесу захтев за лиценцу. Тренутно ништа не спречава аустријске играче да се пријаве код офшор оператера. Међутим, предложене измене закона укључују стављање на црну листу међународних сајтова за клађење, што значи да би играчи могли бити ограничени да иду на интернет у своја омиљена казина широм света. Слично, играчи изван земље не могу да отворе налог у одобреном аустријском казину.

Осим географских ограничења, друга правила се примењују на сајтове за клађење на мрежи који траже лиценцу. То укључује:

  • Алати за заштиту играча – казина су обавезна да понуде ограничења трајања коцкања, износа депозита, ограничења улога, итд., како би спречили проблеме и зависност.
  • Порески закони – сав приход остварен од стране платформе подлеже савезним пореским законима.

Такође је важно запамтити да аустријски грађани који се кладе на офшор сајтовима неће добити никаква права заштите, као што би имали када би играли у казинима лиценцираним и регулисаним од стране Министарства финансија.

Будућност онлајн казина у Аустрији

Предстојеће промене националних закона о коцкању и стварање новог регулаторног тела обезбедиће највиши ниво заштите за играче. И у смислу очувања безбедности клијената промовисањем одговорног коцкања и заштите од бескрупулозних оператера. Играчи ће моћи да уживају у окретању својих омиљених слотова или покеру уживо са потпуним миром. Међутим, одлука о блокирању одређених међународних казина може изазвати проблеме за оне који више воле да се кладе ван граница Аустрије.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović