Netherlands Gaming Authority

Холандским законодавцима је било потребно скоро 10 година да спроводе прописе који се односе на онлајн казина, а Сенат је 2019. одобрио законе и сада је потпуна контрола над индустријом у земљи у рукама Кансспелауторитеит (Холандска управа за игре на срећу). Лиценцно и регулаторно тело је у процесу издавања лиценци за онлајн казина, од којих је 10 већ додељено, а око 20 чека на одобрење. Прегледавамо и рангирамо сва казина са холандским лиценцама, што олакшава доношење најприкладнијег избора за ваше потребе играња.

Netherlands Gaming Authority
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Казина на мрежи са лиценцом Холандске управе за игре на срећу

Пошто је усвојен закон који дозвољава лиценцирање казина у Холандији, добар број оператера је поднео пријаве, а многи од њих су већ одобрени и добили су лиценце. Томбола са седиштем у Великој Британији и Холланд Цасино са седиштем у Холандији су добили лиценце од Кансспелауторитеит између неколико других. Упркос томе што је нова лиценца у индустрији (доступна од 2021.), холандска лиценца за онлајн казино већ се показала популарном; са провајдерима казина који желе да легално опслужују становништво европске земље која ужива у растућем и прогресивном тржишту казина за коцкање на мрежи.

И локални и инострани казина могу да добију лиценцу од Холандске управе за игре на срећу, при чему су казина у иностранству са седиштем у земљама као што је Уједињено Краљевство већ лиценцирана. Холандска лиценца за игре је неопходна за онлајн казина који желе да покажу локалним играчима да испуњавају највише безбедносне стандарде и да су угледна предузећа. Дугорочни утицај холандског система лиценци на индустрију коцкања на мрежи у земљи тек треба да се види, а закони ће у потпуности ступити на снагу 2021. године, али број већ издатих лиценци и нерешених апликација показује популарну потражњу за лиценце у раној фази.

О лиценци за коцкање Кансспелауторитеит

Многи захтеви су потребни да би се квалификовали за лиценцу Холандске управе за игре на срећу. Пошто је требало више од 10 година за увођење закона, нема сумње да су услови за лиценцирање темељни. Казина који траже ову лиценцу морају промовисати одговорно коцкање, укључујући промоцију одговорног коцкања према постојећим корисницима сајта. Од онлајн казина се такође тражи да пошаљу снажну поруку о опасностима високог производа за коцкање, упозоравајући играче да буду опрезни и да се увере да играју на одговоран начин.

Очување сигурности играча

Један од најзначајнијих фактора за добијање лиценце од холандског Кансспелауторитеит је безбедност. Због тога, добијање дозволе од надлежних органа захтева строге мере безбедности и стриктно поштовање релевантних прописа који се односе на оглашавање које надлежни органи примењују. Одговорно оглашавање је обавезно, са забрањеним огласима да буду усмерени ка малолетницима. Узори и слике налик цртаним филмовима такође су ограничене законом. Да би стекли лиценцу, онлајн казина морају да поштују ова и друга правила како би осигурали да играчи буду заштићени од неодговорног коцкања. Поред тога, подаци о клијентима морају бити заштићени коришћењем заштите индустрије како би се спречио забрањен приступ. Као држава чланица ЕУ, онлајн казина који послују у Холандији такође морају да осигурају да су у складу са ЕУ ГДПР прописима.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović