Новости

September 24, 2020

Закони о онлајн коцкању у Норвешкој

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Коцкање је било уобичајен облик забаве широм света. Његова популарност је била разлог за забринутост многих влада и регулаторних тела. Уз присуство интернета, многи одрасли уживају у погодностима онлајн казина. ипак, законитост онлајн коцкања зависи од националних или државних директива.

Закони о онлајн коцкању у Норвешкој

За многе регионе, ентузијасти коцкања познају веб-сајтове којима могу приступити да би се упустили у игре на мрежи, али ситуација је другачија у Норвешкој. Становници Норвешке не знају да ли и где могу да учествују онлајн коцкање. Смернице и ограничења за контролу коцкања у Норвешкој су од кључне важности. Али недостатак јасноће чини ситуацију изазовном.

Шта подразумева коцкање у Норвешкој?

Општа перцепција је да је у Норвешкој коцкање нелегално. Коцкање на мрежи је забрањено, само две организације имају дозволу за обављање посла. Ова ограничења важе и за организоване сесије коцкања у приватним резиденцијама. Коцкање у Норвешкој сматра се државним монополом са страним инвеститорима који морају имати локалну лиценцу.

Тренутно се бројни веб-сајтови баве потребама играча у Норвешкој. Игре се крећу од слот игара до коцкања. Чак и уз строге законе, постоје петље и изузеци. Коцкање у Норвешкој је облик монопола којим управља држава, али играчи и даље могу да уживају у игрицама на мрежи. Све што треба да ураде је да се пријаве и плате порез.

Законодавство

Држава контролише коцкање у Норвешкој. Ова одлука донета је у 20. веку када су објављена три акта. Они су обезбедили изузетке од строгих одредби које су годинама постојале у норвешком сектору коцкања. Овај закон је подразумевао Закон о играма на срећу из 1992, Закон о тотализатору из 1927. и Закон о лутрији из 1995. године.

Закон о Тотализатору надгледа трке коња и игре клађења наводећи да ове активности треба да буду одобрене. Шема игара на срећу из 1992. године нуди овлашћеним фирмама ексклузивитет да обављају активности игара на срећу у вези са спортом и такмичењима која нису регулисана другим законима. Закон о лутрији наводи да су активности игара на срећу забрањене када се обављају неовлашћено.

Изузеци од коцкања у Норвешкој

За пословне људе и играче коцкање у Норвешкој може бити прилично збуњујуће. Лутрија, према Закону о лутрији, дефинише клађење, казино активности или било који облик коцкања. Ово су услуге које се пружају уз дозволу Норвешка управа за игре на срећу и фондације. Али ограничења се односе на пружање коцкарских активности у Норвешкој.

Играчи морају да имају осамнаест и више година да би учествовали у коцкању. Али са картама за гребање, нема старосних ограничења. Норвешке законе о коцкању карактерише неизвесност. Недостатак јасноће натерао је многе компаније да преместе своје пословање ван земље због страха од кршења закона. Упркос изазовима, норвешко коцкање је могуће.

Коцкање на мрежи у Норвешкој и закони који регулишу процес

Коцкање у Норвешкој сматра се нелегалним. Али играче не треба обесхрабрити јер постоје изузеци од ових закона. Сазнајте више о смерницама.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Јабука раздора: Британске провере приуштивости покрећу лонац у сектору коцкања
2024-05-03

Јабука раздора: Британске провере приуштивости покрећу лонац у сектору коцкања

Новости