Замрзните лиценце за електронске игре на Филипинима

Новости

2019-09-11

Eddy Cheung

Филипинска корпорација за забаву и игре на срећу (ПАГЦОР) недавно је замрзнула издавање лиценци за коцкање и за физичка и за онлајн казина. У почетку се очекивало да ће ова забрана трајати пет година и углавном је била усмерена на спречавање додавања нових лиценци у главном граду земље, Манили.

Замрзните лиценце за електронске игре на Филипинима

Коцкање на Филипинима је значајна туристичка атракција у земљи, с тим да центар Маниле има двадесет казина, велики износ по глави становника. Пре 1976. коцкање на Филипинима је углавном било нерегулисано, а већина легалног коцкања су били црквени бинго догађаји. Стварање од ПАГЦОР 1976. помогао стварање регулисане индустрије.

Филипински Оффсхоре оператери игара на срећу (ПОГО)

ПОГО су добављачи игара на мрежи, који опслужују онлајн клијенте ван Филипина. Овим ентитетима су потребне појединачне лиценце ПАГЦОР-а, које су издате од 2016. године и могу да циљају само кориснике изван земље. Такви сајтови су блокирани на Филипинима, и онлајн коцкање је дозвољено само на станицама за е-игре.

ПОГО су наводно циљале на кориснике у Кини, где је онлајн коцкање нелегално. Један од начина на који је то урађено било је ангажовање претежно кинеског особља, које броји скоро 100.000 запослених. У време замрзавања било је до 58 лиценцираних ПОГО, и без сумње безброј нелиценцираних сајтова који су циљали кинеске купце.

Забрана онлајн казина и лиценци

Због наводне мете кинеских држављана, влада Филипина се суочила са притиском Кине да забрани лиценце за ПОГО. Неки владини званичници на Филипинима кажу да Кина нема овлашћења да изврши такав притисак на владу и да ће забрана ПОГО имати разоран ефекат на економију.

Док кинеске власти сматрају да су ПОГО-ови посебно циљани на кинеске грађане, упркос томе што је онлајн коцкање илегално унутар њених граница, ПАГЦОР је навео и остао при ставу да не издаје дозволе за компаније које илегално послују у ограниченим земљама и да кинески грађани могу играти са било ког места у свету, а не нужно унутар Кине.

58 до 60 корисника лиценце

Недавно је ПАГЦОР изазвао забуну када је потврдио да постоји 60 корисника лиценце ПОГО, што је повећање за две лиценце у односу на оно што је раније забележено. Чини се да то онда указује да се наводно замрзавање издавања дозвола заправо није догодило, већ је изазвало повећане тензије са Кином.

Наводи се да је до овог повећања дошло јер су одобрени захтеви на чекању и да су ови захтеви били на чекању пре замрзавања издавања дозвола. ПАГЦОР тврди да је од 60 корисника лиценци, само 48 у ствари оперативно, и да се сада и даље суочавају са притиском кинеске владе да истражи и казни оне који раде незаконито.

Променљива клима онлајн коцкања на Филипинима

Због притиска суседних земаља, посебно Кине, индустрија онлајн игара на Филипинима је под претњом изумирања.

Најновије вести

НетЕнт иде на Холандију са Холланд Цасино партнерством
2022-09-24

НетЕнт иде на Холандију са Холланд Цасино партнерством

Новости