Новости

April 6, 2024

Иаспа обезбеђује грант владе Велике Британије за АИ платформу за безбедније коцкање

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Кључне Такеаваис:

Иаспа обезбеђује грант владе Велике Британије за АИ платформу за безбедније коцкање
  • Иаспа је добила грант од владе Велике Британије и Инновате УК за креирање платформе за безбедније коцкање са АИ-ом.
  • Нова платформа има за циљ да открије и помогне до 300.000 проблематичних коцкара, што значајно утиче на напоре за смањење штете.
  • Ова иницијатива одражава све већу посвећеност у Великој Британији да искористи технологију и иновације у решавању штетних последица коцкања.

Иаспа, звезда у успону у финтецх арени, недавно је била у центру пажње због обезбеђивања значајног гранта од владе Велике Британије, а Инновате УК, агенција за иновације у земљи, ушла је да подржи свој амбициозни пројекат. Компанија је спремна да крене у развој најсавременије веб-базиране Б2Б платформе посвећене сигурнијем коцкању. Ова иницијатива је осмишљена тако да искористи моћ вештачке интелигенције (АИ) за јачање способности оператера у идентификовању сумњивог понашања при клађењу које указује на потенцијалну штету или невољу међу играчима у вези са коцкањем.

Аспирације за ову нову платформу су велике, а Иаспа процењује да би могла да игра кључну улогу у откривању и пружању помоћи за чак 300.000 проблематичних коцкара. Такав успех би означио значајан корак у борби против изазова са којима се суочавају рањиви, ризични или патолошки коцкари, и могао би да револуционише приступ минимизирању штете повезане са коцкањем.

Овај развој догађаја долази у време када питање проблематичног коцкања добија све већу пажњу. ГамблеАваре, истакнута добротворна организација посвећена спречавању штете од коцкања, објавила је податке који показују да је њен бесплатни алат за самопроцену на мрежи користило око 100.000 појединаца од његовог покретања у априлу 2023. Ово указује на снажно интересовање за алате и ресурсе који имају за циљ минимизирање штете од коцкања. Иаспа платформа, уз подршку Инновате УК, намерава да користи софистицирано АИ моделирање како би предвидела вероватноћу да ће играчи бити изложени ризику због својих навика коцкања.

Џејмс Невил, извршни директор и суоснивач компаније Иаспа, изразио је ентузијазам у вези са грантом Инновате УК, сматрајући га кључним кораком ка решавању проблема коцкања и заштити угрожених потрошача. Невил је оптимиста да ова финансијска подршка неће само позиционирати платформу као лидера у усклађености у сектору коцкања, већ ће и покренути значајне, значајне промене.

Истичући јединствен приступ, Невил је истакао да тренутне праксе често укључују оператере који посматрају играче на нивоу једног оператера, ослањајући се на реметилачке провере које ризикују да гурну појединце ка нерегулисаним тржиштима. Иаспа има за циљ да промени овај наратив нудећи процес без трења у комбинацији са перспективом пан-оператора, фундаментално трансформишући искуство и за оператере и за играче.

У покушају да осигура ефикасност и релевантност платформе, Иаспа планира сарадњу са академским институцијама. Ово партнерство има за циљ оптимизацију решења како би се задовољиле потребе тржишта и остварио примарни циљ заштите потрошача. Ова иницијатива подвлачи шири тренд у Уједињеном Краљевству ка оснаживању услуга и субјеката трећег сектора иновативним алатима и опцијама праћења како би се побољшале мере безбедности за угрожене играче.

Док се Иаспа упушта у овај амбициозни пројекат, она стоји на челу коришћења технологије и иновација за стварање сигурнијег окружења за коцкање, отелотворујући проактиван приступ у решавању једног од најхитнијих изазова у индустрији.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
undefined is not available in your country. Please try:

Најновије вести

Кретање по лавиринту: Федерална акциза на спортско клађење у САД
2024-05-31

Кретање по лавиринту: Федерална акциза на спортско клађење у САД

Новости