Историја британске комисије за коцкање

Новости

2021-03-07

Уједињено Краљевство коцкарска сцена је једна од најпопуларнијих и најуноснијих. Али са великим бројем сајтова за коцкање који раде у овом региону, изненађујуће је да играчи из УК уживају у вероватно најсигурнијим и најбезбеднијим искуствима коцкања. Овај успех је углавном заслуга Комисије за коцкање УК, која надгледа све активности клађења у УК.

Историја британске комисије за коцкање

Формирана 2007. године након доношења Закона о коцкању из 2005. године, Комисија за коцкање Уједињеног Краљевства је заиста најугледније регулаторно тело за коцкање у Европи. Дакле, читајте даље да бисте се упознали са неколико ствари о историји и еволуцији УКГЦ-а.

Кратка историја историје коцкања у Великој Британији

Коцкање је већ дуго популарна активност у Великој Британији. На пример, коњске трке постоје више од три века, а Честер је био домаћин најраније забележене трке 1539. Такође, краљ Чарлс ИИ је био озбиљан спортиста који је помогао популаризацији Њумаркета ван граница Велике Британије.

Међутим, историја прописа о коцкању у Великој Британији је мало неуједначена. Влада је 1694. легализовала прву националну лутрију. Након овог потеза, лутрије су постале стандардни метод прикупљања средстава за добротворне и друге пројекте.

Међутим, у 19. веку влада је почела да уводи строже мере као што је Закон о коцкању и клађењу из 1845. и 1853. године.

Али било је до 1960-их када је уведено више закона. Добар пример је Закон о коцкању из 1968. Овај закон је поставио темпо за већину модерних закона о коцкању у УК.

Формирање УКГЦ

Комисија за коцкање Уједињеног Краљевства је нересорно тело владе Уједињеног Краљевства одговорно за регулисање свих активности коцкања у УК. Ово укључује и физичке установе и онлајн казина и спортске кладионице.

Ово тело је 2007. године заменило Одбор за коцкање за Велику Британију и преузело је улогу надгледања Националне лутрије 2013. Као што је већ речено, Комисија за коцкање Велике Британије основана је након доношења Закона о коцкању из 2005. године.

УКГЦ је одговоран за верификацију да ли се пружаоци услуга коцкања придржавају свих пракси у складу са Законом о коцкању из 2005. Има овлашћење да истражује све прекршаје и поднесе правне радње против преступника. Комисија може издати, опозвати и одбити дозволе. Оно што је најважније, може препоручити даље мере потребне за санирање индустрије коцкања у Великој Британији.

Одговорности УКГЦ

Као што је горе речено, главни циљ комисије је да обезбеди место коцкања без криминала. Индустрија коцкања у Великој Британији треба да буде фер и поуздана. Такође, комисија штити угрожене и децу.

Комисија је 2019. објавила план за побољшање индустријских стандарда и пружање даље јавне заштите. Најављено је да ће комисија започети јавно истраживање и налаз искористити за побољшање њихове ефикасности.

Поред тога, УКГЦ може казнити оператере коцкања кад год прекрше било који закон о коцкању. Међутим, ово је након детаљне истраге од стране комисије. То тело је такође одговорно за оглашавање локалних и националних питања везаних за коцкање.

Важно је напоменути да је листа власника личних дозвола и оператера коцкања који имају дозволу за рад у УК доступна на веб страници УКГЦ-а. Дакле, следећи пут када будете тражили регулисана онлајн казина УК да се придружите, посетите њихову веб локацију и потврдите детаље.

Шта очекивати у будућности

Будућност коцкања у Великој Британији је светла. Међутим, спољни фактори као што су Брегзит и Коронавирус могу успорити раст тржишта. Али ово је само краткорочно, а тржиште ће се вратити на своје уобичајено најбоље. Дакле, пошто је коцкање индустрија која се стално развија, УКГЦ мора предузети одговарајуће мере да остане у току и на одговарајући начин реагује на велика дешавања.

Најновије вести

Ултимативни водич за квоте за рулет за боље резултате
2022-09-27

Ултимативни водич за квоте за рулет за боље резултате

Новости