Историја коцкања у Шпанији

Новости

2021-04-20

Eddy Cheung

Спаин је легална нација коцкара, и постоји велика вероватноћа да напредна индустрија коцкања доприноси већини свог националног дохотка. Тренутно се земља може похвалити да има преко 60 казина, 250.000 слот машина и седам тркачких стаза распоређених у 35 градова. Најчешћи тип клађења у Шпанији је државна национална лутрија (Лотериа Национал), која помаже Католичкој цркви и добротворним активностима. Без обзира на то, земља и даље има строге мере у погледу законске старосне границе за коцкање. Лицима млађим од 18 година није дозвољено да се коцкају на мрежи или да улазе у арене за игре као што су бинго сале и казина.

Историја коцкања у Шпанији

Рани дани коцкања у Шпанији

Пре 1977, Франков режим је забранио све активности коцкања осим спортских базена, наградних игара и националне лутрије. Коцкање је било дозвољено након Франкове смрти 1975. године, укључујући аутомате, казина и бинго. Регионална влада је контролисала онлајн клађење и места за коцкање пре њихове званичне регулативе 2006. Раст онлајн клађења током година захтевао је успостављање шпанског закона о коцкању у мају 2011. како би се поједноставио коцкарски пејзаж у земљи. Трке паса и коња, онлајн коцкање, борбе с биковима, бинго, лутрије и покер су омиљене коцкарске активности у Шпанији.

Правни пејзаж

Шпански закон санкционише државне и регионалне власти да контролишу коцкарске активности у земљи. Покрајински органи регулишу активности коцкања које се нуде у једном региону у земљи, док државни органи надзиру активности коцкања у две или више области. Међутим, онлајн казино у Шпанији регулишу и државне и регионалне власти. Генерални директорат за регулисање активности коцкања је посебан орган који прати, контролише и стандардизује порезе на коцкање. Као што је већ поменуто, Закон о коцкању поставља општу регулативу за све активности везане за коцкање у земљи. Закон о коцкању контролише коцкање путем интернета, медија и интерактивних масовних комуникација. Закон такође спроводи одређене активности као што су финансирање, оглашавање и промоција активности коцкања.

Клађење на мрежи у Шпанији

Шпанска влада је 2002. године успоставила ратификацију и регулисање онлајн клађења. Међутим, клађење на размени и слотови на мрежи били су забрањени пре стварања закона о коцкању. Шпански закон о коцкању из 2011. године успоставио је стабилан оквир за лиценцирање и контролу оператера онлајн казина у Шпанији. Од примене закона сертификовано је преко 70 оператера онлајн коцкања. Сходно томе, преко милион играча је почело да се клади на мрежи на шпанском тржишту онлајн казина до краја 2012. Тренутне статистике су откриле да се преко 50% коцкара који користе онлајн услуге и активности баве спортским клађењем.

Закон о коцкању даје играчима прилику да процене основне прописе о клађењу и да се придржавају политика у својим релевантним регионима. Такође, шпанска управа за коцкање је строга према онлине слотови и онлајн клађење, јер они значајно доприносе економији земље. Коцкари у Шпанији имају ограничен избор онлајн казина, али их најбољи оператери и даље поздрављају на свом сајту. У будућности, рестриктивно лиценцирање ће се на крају опустити како се порези повећавају како би се отворила врата за разноврсније тржиште.

Најновије вести

Ултимативни водич за квоте за рулет за боље резултате
2022-09-27

Ултимативни водич за квоте за рулет за боље резултате

Новости