Новости

September 11, 2019

Кина тражи забрану коцкања на мрежи на Филипинима

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Кинеска влада је, преко портпарола свог министарства спољних послова, званично затражила од Филипина да забрани онлајн коцкање. Коцкање је илегално у Кини, а овај потез је део континуираних напора да се ограничи доступност услуга коцкања на мрежи кинеским грађанима.

Кина тражи забрану коцкања на мрежи на Филипинима

Кина и Филипини су веома блиско повезани кроз снажне дипломатске и економске везе, које кинеска влада користи да би обезбедила поштовање. Филипини су већ привремено зауставили процес одобравања нових офшор дозвола за коцкање, али постоји 58 лиценцираних страних оператера за коцкање који легално послују у земљи.

Прокси клађење и ПОГО лиценце

Захтев Пекинга је подстакнут популарношћу прокси клађења и издавањем лиценци ПОГО (Филипински Оффсхоре Гаминг Оператор). Прокси клађење омогућава некоме да се коцка у казину тако што на даљину даје упутства ангажованом агенту. Тиме су кинески грађани заобишли забрану коцкања, користећи телефоне и услуге онлајн стримовања.

ПОГО лиценце дозвољавају услугама коцкања на мрежи регистрованим на Филипинима да дозвољавају међународним играчима. Иако нису циљани искључиво на кинеске играче, њихова доступност је отежала Кини да спроведе своју забрану коцкања. Многи оператери нуде интерни стриминг у казинима како би понудили прокси клађење, због чега су постали популарни у континенталној Кини.

Економске предности онлајн коцкања на Филипинима

Од виталног је значаја препознати улогу Кине у омогућавању раста филипинске индустрије коцкања на мрежи. Кинеска влада разбила је прокси клађење у Макау, забранивши мобилне телефоне и онлајн стримовање са казино столова. То је довело до преласка оператера у друге земље у југоисточној Азији.

У шест месеци између јануара и јуна 2019, Филипини су прикупили 51,5 милиона долара пореских прихода од оператера за коцкање на мрежи са ПОГО лиценцама. Ово је чинило 7% прихода који је зарадио државни регулатор за коцкање. Осим прихода од пореза, индустрија је такође створила стотине прилика за запошљавање.

Забрана онлајн коцкања у Камбоџи

Кина је желела да истакне и похвали одлуку Камбоџе да ефикасно забрани коцкање на мрежи. Камбоџа је објавила да не само да ће престати са издавањем нових лиценци за онлајн коцкање, већ се и постојеће лиценце неће обнављати по истеку. У саопштењу Кине је истакнуто да би то требало да доведе до ближе сарадње Пекинга и Камбоџе.

Филипини ће морати да одвагају предности „јачања“ својих односа са Пекингом, у односу на тренутне пореске приходе од онлајн коцкања, када буду разматрали захтев Кине. Ово ће вероватно бити одређено начином на који Кина одлучи да награди одлуку Камбоџе да се повинује. Филипини су показали спремност да се повинују обуставивши издавање нових ПОГО дозвола.

Кина тражи забрану коцкања на мрежи на Филипинима

Сви играчи морају да знају за петицију Кине да Филипини забране своју индустрију коцкања на мрежи, као и за економске и геополитичке ефекте.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
undefined is not available in your country. Please try:

Најновије вести

Кретање по лавиринту: Федерална акциза на спортско клађење у САД
2024-05-31

Кретање по лавиринту: Федерална акциза на спортско клађење у САД

Новости