Коцкање на мрежи у Кини

Новости

2019-09-11

Коцкање је строго забрањено у континенталној Кини. Ова правна директива покрива и офлајн и онлајн коцкање. Бављење коцкањем је кажњиво затвором или новчаном казном. Казна се односи и на оператере и на кориснике. Влада је покушала да обесхрабри коцкање на мрежи користећи Велики кинески заштитни зид. Све мере које је кинеска влада предузела нису биле поуздане јер се у земљи још увек дешава много илегалног онлајн коцкања. Чини се да грађани не обраћају пажњу на најновије уредбе које имају за циљ да „заштите народ од њих самих“. Ово ће се, међутим, вероватно врло брзо променити.

Коцкање на мрежи у Кини

Разбијање онлајн коцкања у Кини

Извештаји показују да органи за спровођење закона у Кини појачавају напоре са намером да се боре против широко распрострањеног илегалног онлајн коцкања преко граница. Сузбијање активности у вези са коцкањем такође покрива платформе за плаћање на мрежи и подземне банке које омогућавају љубитељима да олакшају игре. Откривање плана за борбу против илегалног коцкања било је званично саопштење које је објавила амбасада Кине на Филипинима. У извештају је садржано обећање у коме се наводи да ће се надлежни бавити и компанијама и домаћим мрежама које пружају техничку подршку онима који се коцкају на црно.

Офшор офанзива

Коцкање на мрежи није дозвољено широм Кине. Енклава Макао остаје једино одредиште за играче да се сретну и уживају у казино акцији на копну. Међутим, постојао је велики број оператера за игре на срећу, који су фино подесили своје услуге како би задовољили кинеску клијентелу, а појавили су се у суседним земљама. Да би решила тај проблем, кинеска влада је дала изјаву у којој је нацији открила свој став о кључном сузбијању прекограничног коцкања. Влада је такође потврдила да ће се спроводити посебне операције са фокусом на откривању великих случајева и уништавању огромних мрежа криминалних организација.

Пхилиппинес' Проминенце

Кина експлицитно упире прстом у Манилу, рекавши да је у њој домаћин великог броја онлајн казина који циљају Кину. Ово утиче на интересе Кине и подрива њихов финансијски надзор и безбедност. Влада тражи од мање нације да буде део или подржи започете напоре за сузбијање. Телекомуникацијске или онлајн преваре и коцкарски злочини су уско повезани. Резултат тога су жртве које губе огромне суме новца. Ово је велика брига за кинеску владу, отуда и разлог зашто покушава све што је могуће да заштити своје грађане од намамљивања у илегалне активности коцкања.

Најновије вести

Раид тхе Схип за огромне награде у Релак Гаминг'с Деад Ман'с Траил Дреам Дроп
2023-09-14

Раид тхе Схип за огромне награде у Релак Гаминг'с Деад Ман'с Траил Дреам Дроп

Новости