Коцкање на мрежи у Норвешкој

Новости

2020-11-10

Околност да онлајн коцкање у Норвешкој имају тенденцију да буду много гори у теорији него што су у ствари. Ако само прочитате прописе, ствари изгледају мрачно за норвешке играче. Постоје само две одобрене платформе за клађење Норвешка , од којих оба имају ниске шансе, лоше игра прикупљање, и минималне функционалне могућности.

Коцкање на мрежи у Норвешкој

Норвешки прописи о коцкању су, у ствари, под строгим државним монополом. Иако постоји строго ограничено право приватних оператера да поднесу захтев за дозволе за обављање активности коцкања у складу са Законом о лутрији, комерцијални оператери немају право да поднесу захтев за пуну лиценцу за игре на срећу од агенције за игре на срећу.

Краљевина Норвешка и суседни архипелаг Свалбард потпадају под надлежност Закона о лутрији, Закона о шеми игара на срећу и Закона о тотализатору. Закони не забрањују учешће у нелиценцираним активностима коцкања. Такође није увреда да се Норвежани кладе на веб-сајтовима који нису овлашћени од стране Управе за игре на срећу у Норвешкој.

Ефекат ЕУ у Норвешкој

Норвешка такође има једну од строгих прописа против коцкања у Европи. Штавише, Норвешка није део Европске уније и стога није подложна истим тензијама као њени суседи у Финланд и Шведска да олабаве своју власт над монополом који контролише држава.

Једина два легална сајта за клађење у Норвешкој данас су:

Да бисмо сазнали о постојећем законодавном стању, морамо, дакле, сагледати ширу слику. Током прошлог века, већина метода коцкања је проглашена илегалним у Норвешкој. Игре које нису забрањене су под високом контролом државе и могу их понудити само државне корпорације. Ексклузивни приступ Норск Типпинг и Норск Риксто већини коцкања на земљи и на мрежи.

Норск Риското за коњске трке

Закон о Тотализатору из 1927. године створио је прво лиценцирано коцкање за трке коња у Норвешкој. Тај акт је Норск Риску дао једнострано овлашћење да се клади на коње широм земље. Норск Риското до данас ради у офлајн и онлајн режимима. То би био једини званично легитиман начин коцкања коња на интернету у Норвешкој.

Норск Типпинг за лутрије, спортско клађење, покер, кено и игре са греб картицама

Закон о играма на срећу из 1992. дао је Норск Типпинг ексклузивну моћ над норвешком лутријом, спортским клађењем и другим играма. Након тога, норвешки законодавци су овластили Норск Типпинг дозволу да организује онлајн коцкање за грађане земље.

Велики хит: забрана слотова

Закон о лутрији из 1995. дозвољавао је људима да коцкају слотове за прави новац, међутим, у то време закон није предвиђао огроман раст онлајн игара. Слотови су генерисали више од 26 милијарди НОК годишњег прихода до 2004. Насупрот томе, када је Закон о лутрији усвојен тек пре једне деценије, слотови су донели једва 200 милиона НОК прихода.

Тада је претходни Закон о лутрији само предвиђао да непрофитне организације могу понудити аутомате. Сходно томе, закон није рекао ништа о приватним корпорацијама које нуде слотове одређеним добротворним организацијама и зарађују проценат прихода. Када је влада ухватила корак са оним што се дешавало, законодавци су били приморани да донесу законе како би вратили власт, посебно о слотовима.

Први потез 2003. кулминирао је правним спором са слот фирмама, који је на крају пропао, јер није уведен у норвешки закон. Насупрот томе, неколико година касније, 2007. године, они су имали своју жељу забраном слот машина и заменивши их сопственим варијантама.

Како избећи закон без кршења закона

Иако су претходне напомене можда указивале на другачије, заиста је могуће законито коцкати у Норвешкој, било у Норск Типпинг-у или преко лиценциране платформе у иностранству, ако су норвешки играчи одобрени. Неколико цењених офшор кладионица, сајтова за коцкање и казина и данас поздрављају норвешке купце. Законодавци их могу назвати „незаконитим“ активностима, али оне делују ефикасно у потпуној сагласности са важећим правилима где им је седиште.

Истина о правном питању у Норвешкој није тако озбиљна као што би Норск Риското и Типпинг претпоставили. Истина је да се већина људи још увек игра на „офшор“ сајтовима за игре све време у Норвешкој, а активност је јака као и увек. Стотине платформи за коцкање широм света прихватају Норвежане.

Кад год планирате да користите веб локацију у иностранству, само се уверите да је њихова лиценца важећа. Прегледајте да они такође имају норвешке услуге, многи чак обрађују уплате у норвешким крунама и представљају игре на бокмолу и нинорску и да имају јак однос подршке корисницима. Ако у потпуности разумете да су безбедно место за играње, слободно уживајте у својим онлајн играма.

Најновије вести

НетЕнт иде на Холандију са Холланд Цасино партнерством
2022-09-24

НетЕнт иде на Холандију са Холланд Цасино партнерством

Новости