Нова правила оглашавања постављена за британску индустрију коцкања

Новости

2019-09-11

Eddy Cheung

Казино оператери у Уједињеном Краљевству су постављени да би нова правила оглашавања ступила на снагу. Чим се бијенална петопробна серија Асхес поклопила између Енглеске и Аустралије, написано је на зиду - рекламама за коцкање није било места у спортској индустрији.

Нова правила оглашавања постављена за британску индустрију коцкања

Примена нових правила за оглашавање коцкања значи да навијачи који гледају игрице на ТВ-у неће бити бомбардовани рекламама за коцкање. Тест серија је била први велики спортски догађај који је одржан од када су ова нова правила примењена. Кладионице неће рекламирати неке од својих производа током утакмица уживо.

Заштита угрожених

Главни разлог зашто је британска индустрија коцкања сматрала да је потребно да ажурира законе о коцкању прошле године био је заштита угрожених појединаца. Уз забринутост због ефеката спортских преноса уживо препуних реклама за клађење, постојала је све већа потреба да се деца и друге угрожене особе заштите од ефеката неодговорног коцкања.

Једна од заштитних мера постављених за подстицање одговорног коцкања је прилагођено правило „звиждаљка за звиждање“. Ово правило приморава оператере за клађење и радиодифузне компаније да рекламирају своје услуге коцкања од пет минута пре почетка меча до пет минута након такмичења. Одвајање огласа за клађење од спортских преноса је од суштинског значаја за заштиту угрожених појединаца.

Изузеци за коњске трке

Додаци за фудбалско клађење су недавно додани на листу регулисаних догађаја која је додата под правилом „звиждаљка до звиждука“. Ови закони важе за енглеску Премијер лигу, која је тек недавно почела, и друге ниже нивое. Од свих кладионичарских кућа се очекује да се придржавају ове добровољне забране, с тим да су коњске трке изузете од забране.

Укључивање фудбала или изузеће коњских трка из ове забране значи да љубитељи спорта не морају да брину о брзим рекламама. С друге стране, очекује се да се тркачки догађаји нађу у срећној позицији да буду једини спортови који се оглашавају пре спортских догађаја.

Могуће препоруке

Покрет да се предузму законодавне мере је учињен у циљу побољшања друштва. Међутим, неки сматрају да овај потез неће уродити плодом уколико не укључи друге облике рекламирања. Рекламе на стадионима и спонзорства мајица, на пример, спремни су да буду на страни будућих закона.

Постоји могућност да уговори спонзора терена и мајица осете гнев забране рекламирања клађења у будућности. Количина, учесталост, свеобухватност и упорност огласа за коцкање били су тема која је у прошлости изазивала значајну забринутост. С обзиром на ово, само је питање времена када ће се наметнути формална водонепропусна правила.

Најновије вести

НетЕнт иде на Холандију са Холланд Цасино партнерством
2022-09-24

НетЕнт иде на Холандију са Холланд Цасино партнерством

Новости