Новости

October 12, 2020

Нова правила онлајн казина погодила су тржиште Велике Британије док се реформа назире, а главне забринутости су истакнуте

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Британске компаније за игре на срећу увеле су нови сет правила за производњу игара на мрежи док покушавају да се боре против проблема коцкања суочених са неминовним променама у индустрији. Успоравање броја окретаја на слот машинама, забрана многих спорних функција игара и повећана доступност јаснијим детаљима игара су нови кораци.

Нова правила онлајн казина погодила су тржиште Велике Британије док се реформа назире, а главне забринутости су истакнуте

Савет за клађење и игре на срећу (БГЦ) објавио је нови Кодекс понашања, који има за циљ да обезбеди стабилније принципе коцкања пре уласка на тржиште. Брзине циклуса игре су подешене на најмање 2,5 секунде према новој структури. Коришћење турбо играња које омогућава играчима да повећају темпо игрице и играње више слотова у исто време, ово је омогућило играчима у прошлости да имају могућност да полажу више улога у различитим играма истовремено, што је такође било забрањено.

Шта каже Савет за клађење и игре на срећу (БГЦ):

БГЦ је потврдио да ће ова нова промена бити у пуном замаху до краја октобра месеца. У изводу из изјаве извршног директора Савета за клађење и игре на срећу (БГЦ), Мајкла Дугера:

_„Компаније за коцкање на мрежи су уновчиле пандемију, остварујући већи профит и доводећи више живота у опасност.__Важно је запамтити да велика већина од скоро 30 милиона одраслих у Уједињеном Краљевству који уживају у повременом лепршању сваке године, било на лутрији, бингу, спорту, казину или играма, то чини савршено безбедно._Нови Кодекс понашања дизајна игре је још један пример наше одлучности да се директно позабавимо проблемима и испунимо своје обавезе у вези са сигурнијим коцкањем

Колико су ове реформе прихватљиве – став индустрије?

Сектор је спреман да преиспита прописе о коцкању усред забринутости због све већег броја играча који се суочавају са проблемима у Великој Британији. Ове године, због пандемије корона вируса, проблем је такође размотрен са посланицима који су се залагали за потпуну забрану реклама за игре и максималан износ који се може кладити играњем у било ком онлајн казино.

Предстојеће промене су навеле врхунске играче да запосле високе политичаре да их воде кроз ревизију. Кладионичарски гигант 888 по имену Лорд Менделсон, бивши саветник Блера, док је Флутер, бивши заменик лидера лабуриста и отворени активиста против коцкања Том Вотсон, именован за консултанта прошлог месеца.

Кључна област која се сматра великим променама у новој реформи

Ово су неке од критичних области у којима људи на позицијама власти сматрају најважнијим за реформу да имају преференцијални третман. Ограничења улога за све наслове у вези с слотовима на мрежи не прелазе £2 на основу потенцијалне штете.

 • Дуже време у слот играма између окретања.

 • Предложена општа забрана ВИП програма и програма за привлачење.

 • Било какав оглас који укључује активности коцкања је потпуно забрањен.

 • Потпуна ревизија закона о коцкању у УК (постоје последице ефективне редундантности УКГЦ – Комисије за коцкање УК).

 • Ограничење депозита за нове клијенте може се потврдити док не буде приступачно.

 • Надзор корисника је ефикаснији.

  Шта је могло да подстакне реформу

  У јуну 2019., прича у Гардијану је објаснила како је пет највећих компанија за коцкање у Великој Британији било спремно да прикупе средства за помоћ зависности од коцкања, шест пута до 60 милиона фунти годишње, али је то ефективно означено као мито.

  Потенцијални утицај ове реформе

  Постоји неколико различитих последица које ово може имати, не само са економског, већ и са друштвеног становишта, у зависности од тога колико је свака предложена реформа строга и да ли се она спроведе. Потенцијално незамислив сценарио је да постоји потпуна забрана реклама за брендове коцкања у УК (конвенционалним средствима). Ово ће још једном значити да ће компаније које се баве коцкањем морати више да еволуирају како би осигурале да, посебно када су у питању нове понуде и промоције, и даље могу да схвате своју поенту. Све у свему, преовлађујућа контрола реклама је немогућа јер је, у смислу пореза на годишњем нивоу, индустрија игара на срећу била један од истакнутих фактора прихода за владу. ако би се то догодило, велике коцкарске фирме би потпуно напустиле тржиште Велике Британије и прешле на отворенија европска и америчка тржишта.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Патуљци и змајеви: Очаравајућа авантура са прагматичном игром
2024-05-19

Патуљци и змајеви: Очаравајућа авантура са прагматичном игром

Новости