Покер турнири: највећи и светски признати

Новости

2019-11-07

Eddy Cheung

Овде су најзначајнији покер турнири, када су основани, спонзори, колико се често одржавају, место одржавања и награде за победнике.

Покер турнири: највећи и светски признати

Највећи покер турнири на свету

Постоји неколико доступних покер турнира. Највећи турнир привлачи најзначајније играче из целог света. Ови врхунски покер турнири су признати широм света и добијају потпуну ТВ покривеност. Победници добијају екстравагантне новчане награде. У наставку се говори о највећим турнирима широм света.

Светска серија покера (ВСОП)

ВСОП је најпрестижнија серија покер турнира на свету. Овај турнир се одржава сваке године у Лас Вегасу од 1970-их. Победник овог турнира постаје најбољи покер играч на свету. Овај турнир такође служи као глобална тачка окупљања целе покер индустрије.

Светско првенство у покеру (ВПТ)

ВПТ је догађај који се одржава сваке године у САД и широм света. Догађај је представљен 2002. године и остао је међу највећим покер турнирима икада. ВПТ се увек емитује на телевизији како би даљински гледаоци знали напредак и победник постаје ВПТ шампион.

Покерстарс Цариббеан Адвентуре (ПЦА)

Покерстарс Цариббеан Адвентуре је основан 2004. ВПТ га је првобитно спонзорисао, затим Еуропеан Покер Тоур, а сада га спонзорише Нортх Америцан Покер Тоур. Победници овог догађаја одлазе кући са великим сумама новца. На пример, Стеве О'Двиер је узео кући, узео 1.872.580 долара 2012. године, а Ванеса Селбст је освојила 1.368.190 долара.

Светско првенство у онлајн покеру (ВЦООП)

ВЦООП је највећи онлајн покер турнир на свету. Основан је 2002. године, а 2015. године онлајн покер је постао индустрија у процвату. ПокерСтарс спонзорише овај турнир, а одржава се на њиховом сајту сваке године у септембру. Победници су награђени новцем и наруквицама.

Еуропеан Покер Тоур (ЕПТ)

ЕПТ је најбогатији покер турнир у Европи. Спонзорише га ПокерСтарс. ЕПТ је серија покер турнира који се гледају широм света. Популарни догађаји на овом турниру укључују; Барцелона Опен, Еуропеан Покер Цлассицс у Лондону, Сцандинавиан Опен у Копенхагену, Ирисх Винтер Тоурнамент у Даблину и Френцх Опен у Довиллеу.

Крунско првенство Аустралије у покеру

Цровн Аустралиан Покер Цхампионсхип који се назива и Ауссие Миллионс је серија покер турнира који се одржавају у Цровн казину, у Мелбурну. Први догађај овог турнира одржан је 1998. Главни догађај у овој серији је најбогатији покер турнир јужне хемисфере, а победник добија преко 7 милиона А$.

Асиа Пацифиц Покер Тоур (АППТ)

Асиа Пацифиц Покер Тоур је основан 2007. године и представља велики међународни покер турнир. ПокерСтарс спонзорише турнир. АППТ је серија догађаја и прва сезона је трајала од августа до децембра 2007. Од тада је одржано осам сезона АППТ-а.

Најновије вести

Могу ли онлајн казина суспендовати играче због превелике победе?
2023-10-01

Могу ли онлајн казина суспендовати играче због превелике победе?

Новости