Новости

November 8, 2023

Предстојеће промене прописа о игамингу на Цурацао-у: Осигуравање сигурнијег и одговорног пословања

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Време читања: 4 минута

Предстојеће промене прописа о игамингу на Цурацао-у: Осигуравање сигурнијег и одговорног пословања

Аутор: Александра, главни правни службеник у Алпха Аффилиатес

Увод

Цурацао је дуго био познат по свом пословном окружењу за иГаминг компаније. Међутим, постојећи регулаторни оквир се ажурира како би био у складу са међународним стандардима. Нови прописи, познати као Национална уредба за игре на срећу (ЛОК), ступиће на снагу у прва три месеца 2024. Ове промене ће увести строже захтеве за спречавање прања новца, спречавање превара и заштиту играча.

Улога власти Цурацао (ЦГА)

Нови прописи ће успоставити Управу Цурацао (ЦГА) као регулаторно тело одговорно за спровођење смерница. ЦГА ће бити задужена за поштовање прописа, увођење санкција, увођење нових политика и издавање лиценци. Ово ново регулаторно тело има за циљ да обезбеди сигурнију и одговорнију индустрију игаминга.

Кључне промене у ЛОК оквиру

ЛОК оквир доноси неколико важних промена којих оператери морају да буду свесни:

  1. Процедуре обелодањивања: Од оператера се сада тражи да открију своје кориснике и пруже доказ о идентитету и изворима финансирања.
  2. Заштита података: Оператери морају да имају мере да обезбеде корисничке податке и заштите их од неовлашћеног приступа и злоупотребе.
  3. За борбу против прања новца: Оператери морају да примењују политике и процедуре за спречавање активности прања новца.
  4. Приватност за играче: иГаминг компаније морају да буду транспарентне у својим услугама уз поштовање права и приватности играча. Треба обезбедити одговорне алате и подршку за играње како би се створило безбедно окружење за играче.
  5. Мониторинг: Оператери морају да пријаве све сумњиве трансакције или лажне активности ЦГА-у како би смањили њихову појаву и ублажили последице.

Накнаде за лиценцирање

Поред регулаторних промена, накнаде за лиценцирање ће се повећати како би се подстакло сигурније и одговорније окружење. Почевши од следеће године, предложена накнада за лиценцу биће 5.000 долара. Такође ће се примењивати додатне накнаде по квалификованој особи и УБО. Годишња накнада за лиценцу за Б2Ц компаније смањиће се на 25.000 долара, а од лиценцираних иГаминг компанија очекује се допринос од 26.500 долара за ЦГА.

Подношење захтева за лиценцу

Оператери имају две опције када је у питању лиценцирање:

  1. Куповина нове лиценце: Оператери могу да поднесу захтев за нову лиценцу тако што ће проценити своју корпоративну структуру и обезбедити усклађеност са захтевима ЛОК-а. Успешни кандидати ће добити привремену лиценцу док ЗОК не ступи на снагу у потпуности.
  2. Регистрација као подлиценцирани корисник: Оператери са лиценцама под старим режимом имају одређени временски период да се региструју за пуну лиценцу пре истека њихове подлиценце. Морају купити лиценцу у року од 90 дана након продужења да би наставили са радом.

Закључак

Нове ЛОК прописе не треба посматрати као непријатност, већ као прилику за развој и поштовање међународне заједнице игара на срећу. Оператери морају да разумеју и да се придржавају промена како би одржали своје текуће пословање и дугорочно ојачали своје пословање. Остајући на врху надзора и анализе, оператери могу наставити да функционишу као нормално, док стварају одговорно и подржавајуће окружење за играче.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Патуљци и змајеви: Очаравајућа авантура са прагматичном игром
2024-05-19

Патуљци и змајеви: Очаравајућа авантура са прагматичном игром

Новости