Раст коцкања на мрежи у Малезији

Новости

2021-07-17

Eddy Cheung

Индустрија онлајн коцкања наставља да расте широм света. У ствари, њен пројектовани раст је са 64,13 милијарди долара у 2020. на више од 72 милијарде долара у 2021. Малезија није изузетак у порасту коцкања на Интернету. Упркос националним ограничењима за онлајн игре, интересовање за онлајн казина наставља да расте међу Малезијцима.

Раст коцкања на мрежи у Малезији

Коцкање на мрежи у Малезији

Упркос ограничењима коцкања у Малезији, коцкање на мрежи је на узлазној путањи. Клађење на енглеску Премијер лигу и друге фудбалске догађаје и спортове као што је бадминтон је популарна активност.

Напредак технологије игра главну улогу у томе да онлине коцкање у Малезији учини не само приступачнијим, већ и приступачнијим – посебно међу млађим појединцима. Као иу многим другим земљама, коцкари све више користе мобилну технологију да би учествовали у играма на мрежи.

Штавише, постоји много онлајн казина са седиштем ван Малезије који поздрављају играче који живе у Малезији. Осим што нуде широк избор игара, ови сајтови привлаче малезијске коцкаре јер су доступни на Бахаса Мелаиу, тако да играчи могу уживати у коцкању и комуникацији на свом локалном језику. Поврх тога, неколико њих такође укључује малезијски рингит међу своју листу прихваћених валута.

Коцкање ван мреже у Малезији

Коцкање није 100% забрањено у Малезији. Постоји једно огромно казино одмаралиште на врху планине под називом Ресортс Ворлд Гентинг. Такође познат као Цасино де Гентинг, један је од највећих казина на свету и има хиљаде слотова и стотине столова за игре.

Малезија такође има три тркачке стазе која датирају из касног 19. века: Селангор Турф Цлуб, Перак Турф Цлуб и Селангор Турф Цлуб. Клађење на коњске трке у овим клубовима или у објектима за клађење ван стазе је дозвољено.

Закон о коцкању у Малезији

Малезија, претежно муслиманска нација, забрањује скоро сваки облик офлајн и онлајн коцкања. Постоје три главна закона који утичу на коцкање у земљи.

Закон о клађењу из 1953

Све врсте и методе коцкања су у основи забрањене Законом о клађењу из 1953. године, посебно кладионице и спортско клађење. Оператери и покровитељи кладионица, ако буду ухваћени, могу се суочити са пет година затвора и новчаном казном до 200.000 МИР.

Са позитивне стране, држава се обично не фокусира на појединачне коцкаре. Уместо тога, влада тежи да се концентрише на власнике или оператере кладионица.

Закон о заједничким играчким кућама из 1953

Овај део закона чини кривичним делом руковање објектом за игре на срећу или чак проналажење у њему. Они који буду ухваћени у кршењу овог закона могу бити осуђени на казну затвора до шест месеци и платити казну до 5.000 МИР.

Закон прилично дефинише кућу за игре као локацију на којој људи имају могућност да се окупљају и коцкају. И иако то изричито не каже, сајтови за коцкање се такође могу сматрати кућама за игре на срећу.

Шеријатски закон

Шездесет посто становништва Малезије чине Малајци, чија је обавезна религија ислам према малезијском уставу. Исламски закон, познат као шеријат или сијаријат, забрањује коцкање, тако да већина Малезијана не може да се бави овом активношћу.

Међутим, људи који живе у Малезији који нису Малајци, као што су Индијци и етнички Кинези, нису ограничени шеријатским законом. Они представљају 37% становништва Малезије и они који се више ангажују и троше више на коцкање.

Најновије вести

Ултимативни водич за квоте за рулет за боље резултате
2022-09-27

Ултимативни водич за квоте за рулет за боље резултате

Новости