Новости

October 8, 2020

Рулет: историјска позадина, врста рулета и врсте опклада

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserMilica PetrovićLocaliser

Историја историје рулета има бројне обрте и варијанте јер је игра постепено напредовала од старе методе до онога што имамо у данашњем онлајн казину. Иако рулет нема одређени историјски почетак, опште је прихваћено да је измишљен у 17. веку. До данас, рулет се и даље налази на врху топ-листа као једна од најпознатијих казино игара на свету чак иу онлајн сфери. У 17. веку, популарни француски математичар по имену Блез Паскал измислио је традиционални феномен који се зове рулет, али на најбизарнији начин. Блез Паскал је својим студијама важио за ауторитета, познату личност у области науке и математике. Једно од његових великих дела било је стварање вероватноће у математици. У току овог процеса, рулет је заживео, иако случајно. Током једне од његових текућих потраге за стварањем покретачке машине из другог разлога, рулет је случајно произведен. Од тада се сматра нуспроизводом посебне студије.

Рулет: историјска позадина, врста рулета и врсте опклада

Како је рулет ушао у Европу

Рулет је био помало тешко прихваћен у Европи чак и када је основан у Француској, јер је у то време свако коцкање било забрањено у Европи па се сматрало нелегалним. Међутим, 1842. године, рулет је почео да се увлачи у мејнстрим Европу. Били су потребни додатни напори двојице Француза Франсоа и Луја Блана да погурају игру ван граница Француске. Прво су утакмицу однели у Хамбург у Немачкој, где су их мештани отворено прихватили и били заштићени. То је постепено довело до ширења рулета у Европи.

Тип игара на рулету

амерички рулет:

У америчком рулету, точкови рулета обично долазе са дуплом нулом, док се други број на точковима нуди од 1 до 38. Двострука нула је представљена као 0 и 00. Генерално се верује да амерички рулет увек смањује број шанси за добијање са ивицама куће које траже новац износе 5,26% сваког улога.

Европски рулет:

Овај се популарно игра јер нуди веће шансе за победу, а предност хауса износи чак 2,70%. Уобичајено, француски рулет такође следи у концепту осим неких врло малих разлика. Овај тип рулета има једну нулу и број на точку је од 1 до 37, чиме се повећавају шансе за победу.

Тип опклада у рулету:

Унутрашње опкладе Спољне опкладе

1. Унутрашње опкладе:

Ове опкладе се обично постављају преко бројевних линија. Они дају огромну исплату када су освојени, али ризик је такође веома висок.

Стреет Бет

Опклада у овој опклади се ставља на крај реда са 3 броја приказана у реду, исплата је 11 према 1.

Страигхт Уп Бет

Ова врста опкладе се ставља на један одређени број, добитна исплата је 35 према 1.

Пет Бет

Доступно само на столовима америчког рулета, ова опклада укључује 5 бројева 0, 00, 1, 2 и 3, ова опклада се обично ставља поред 0 и 1. Добитна исплата је обично 6 према 1.

Сплит Бет

Ово је прилично као двострука директна опклада, опклада се обично ставља на 2 суседна броја, исплата је 17 према 1.

Цорнер Бет

Ова врста опкладе се ставља на угао где су доступна 4 броја. Ово је исто као улична опклада, али исплата је 8 према 1.

Лине Бет

Ова врста опкладе се ставља на крај 2 реда који садрже по 3 броја, а добитна исплата је добра за 5 према 1.

2. Спољашње опкладе:

Ове опкладе се стављају ван поља са бројевима, то даје шире шансе, у великој мери смањен ризик, али последично, са нижом исплатом када се добије.

Дозен Бет

Ово омогућава играчу да се клади на 12 бројева по окрету, а добитна исплата је 2 према 1.

Кладите се на боју

Овај тип опкладе омогућава играчу да се клади на све бројеве црвене или црне боје. Са добитном исплатом од 1 према 1, ово је основна опклада на рулет за почетнике који избегавају ризик.

Кладите се на Лов/Хигх

Ово омогућава клађење на све мале бројеве (1-18) или на већи број (19-36). Ово је свакако још један основни тип опкладе на рулет са исплатом од 1 до 1.

Кладите се на пар/непар

Овај омогућава играчу да лицитира или за све непарне или све парне бројеве са могућом исплатом победе од 1 до 1.

About the author
Priya Patel
Priya Patel

Пореклом из живописних предела Новог Зеланда, Прииа Пател је истраживачки динамо који стоји иза детаљних увида ОнлинеЦасиноРанк-а. Њен педантан приступ подацима и трендовима револуционирао је начин на који играчи перципирају и крећу се кроз пејзаж казина на мрежи.

Send email
More posts by Priya Patel

Најновије вести

Револуционисање онлајн казина: мобилне игре, повећане шансе, побољшана безбедност и 3Д анимација
2023-11-24

Револуционисање онлајн казина: мобилне игре, повећане шансе, побољшана безбедност и 3Д анимација

Новости