Новости

September 11, 2019

Све о ограничењу коцкања на мрежи у Кини

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Коцкање је строго забрањено у континенталној Кини. Ова правна директива покрива и коцкање ван мреже и на мрежи. Бављење коцкањем је кажњиво затвором или новчаном казном. Казна се односи и на оператере и на кориснике. Влада је покушала да обесхрабри коцкање на мрежи користећи Велики кинески заштитни зид.

Све о ограничењу коцкања на мрежи у Кини

Све мере које је предузела кинеска влада нису биле поуздане јер у земљи још увек постоји много нелегалног онлајн коцкања. Чини се да грађани не обраћају пажњу на најновије уредбе које имају за циљ да „заштите народ од њих самих“. Ово ће се, међутим, вероватно врло брзо променити.

Разбијање онлајн коцкања у Кини

Извештаји показују да органи за спровођење закона у Кини појачавају напоре са намером да се боре против широко распрострањеног илегалног онлајн коцкања преко граница. Сузбијање активности у вези са коцкањем такође покрива платформе за плаћање на мрежи и подземне банке које омогућавају љубитељима да олакшају игре.

Откривање плана за борбу против илегалног коцкања било је званично саопштење које је објавила амбасада Кине на Филипинима. У извештају је садржано и обећање у коме се наводи да ће се надлежни бавити и компанијама и домаћим мрежама које пружају техничку подршку онима који се коцкају на црно.

Офшор офанзива

Коцкање на мрежи није дозвољено широм Кине. Енклава Макао остаје једино одредиште за играче да се сретну и уживају у казино акцији на копну. Међутим, постојао је добар број оператера за игре на срећу, који су фино подесили своје услуге како би задовољили кинеску клијентелу, који су се појавили у суседним земљама.

Да би решила тај проблем, кинеска влада је дала изјаву у којој је нацији открила свој став о кључном сузбијању прекограничног коцкања. Влада је такође потврдила да ће се спроводити посебне операције са фокусом на откривању великих случајева и уништавању огромних мрежа криминалних организација.

Пхилиппинес' Проминенце

Кина експлицитно упире прстом у Манилу, рекавши да је у њој домаћин великог броја онлајн казина који циљају Кину. Ово утиче на интересе Кине и подрива њихов финансијски надзор и безбедност. Влада тражи од мање нације да буде део или подржи започете напоре за сузбијање.

Телекомуникацијске или онлајн преваре и коцкарски злочини су уско повезани. Резултат тога су жртве које губе огромне суме новца. Ово је велика брига за кинеску владу, отуда и разлог зашто покушава све што је могуће да заштити своје грађане од намамљивања у илегалне активности коцкања.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Патуљци и змајеви: Очаравајућа авантура са прагматичном игром
2024-05-19

Патуљци и змајеви: Очаравајућа авантура са прагматичном игром

Новости