Новости

April 26, 2021

Сенат Флориде предлаже закон о формирању комисије за игре на срећу

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Сједињене Америчке Државе тржиште коцкања доживљава многе промене у последње време, а државе попут Флориде разматрају потпуно нове рачуне како би клађење у држави учинило безбедним за све. Сенат Флориде је 7. априла 2021. објавио амбициозан нацрт закона за стварање регулаторног тела које ће надгледати све активности коцкања у држави. Као што се и очекивало, предлог закона има своје предлагаче и противнике.

Сенат Флориде предлаже закон о формирању комисије за игре на срећу

Петочлано тело

Према предлогу закона (СПБ 7080) који је предложила сенаторка Марија Сакс 12. априла 2021. године, новим законом би се основала Комисија за контролу игара на срећу Флориде која би надгледала све активности коцкања у држави. Тело би се састојало од петочлане клупе коју би именовао гувернер. Такође, чланови комисије би били из различитих судских округа. У закону се додаје да ће ново тело надгледати и регулисати све активности игара на срећу, као и спроводити законе о играма на срећу.

Тренутно, Одељење за лутрију надгледа све активности лутрије, док Одељење за пољопривреду и потрошачке услуге регулише и региструје посебне игра промоције. С друге стране, Одељење за пословну и професионалну регулативу надгледа рад аутомата, пари-мутуел клађење и собе за картице. Доношење сенатског закона 1198 значило би да би све дужности у вези са коцкањем ова три тела прешле на нови ентитет.

Реакције Сената на нови закон

У знак подршке Саксовом предлогу закона, председник Представничког дома Стив Кризафули сложио се да је тело за надзор коцкања од виталног значаја. Рекао је да разговор није само о лиценцирању, већ и о стварању тела чији ће једини фокус бити на свакодневним питањима игара. У међувремену, председник Сената, Вилтон Симпсон, позвао је сенаторе да осигурају да сви државни закони буду ажурирани како би одговарали тренутној реалности тржишта коцкања.

Али није прошло много времена након изношења рачуна на поду куће пре него што је наишао на препреке. Према Пол Сигу, извршном директору Но Цасинос Инц., држави није потребна већа бирократија јер нема довољно коцкарских активности које би регулисала. На његову несрећу, сенатори су једногласно усвојили закон. Сада се чека на потпис гувернера Рона ДеСантиса.

Положај племена Семинола

Данас Комисија за игре на срећу Семиноле управља и регулише све казина и друге коцкарске активности на Флориди. Занимљиво је да се Племе нигде не појављује на рачуну. Ово може створити забуну у будућности, с обзиром на то да тело држи монопол у индустрији спортског клађења. Теоретски, свака кладионица и онлајн казино наставиће да аплицира за лиценце од Племена да почне да прима опкладе.

Говорећи о предложеном закону, сенатор Травис Хутсон, Р-Ст. Августин, који председава Одбором за регулисане индустрије Сената, рекао је да се Племе не противи стварању комисије за игре на срећу. Он се само нада да ће племе и гувернер моћи да реше своја питања што је пре могуће како би државна индустрија игара видела значајан напредак.

Претходно је Симпсон, председник Сената, направио план да заради више од 650 милиона долара прихода од игара тако што је дозволио племену да користи рулет и црапс у својих седам казина. Такође је предложио да се племену додели ексклузивна лиценца за пружање услуга онлајн казина и спортског клађења. У замену, Племе би свој приход делило са државом. Нажалост, ти разговори никада нису нигде стигли.

Будућност индустрије игара на Флориди ако закон постане закон

Историја каже да су индустрије игара са једним регулаторним надзором ефикасније вођене и безбедније. Укратко, играчи индустрије игара на Флориди немају о чему да брину након увођења Комисије за контролу игара. Предлогом закона предвиђено је да Комисија 1. јула 2022. године ступи са пуним радом.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
undefined is not available in your country. Please try:

Најновије вести

Кретање по лавиринту: Федерална акциза на спортско клађење у САД
2024-05-31

Кретање по лавиринту: Федерална акциза на спортско клађење у САД

Новости