Новости

July 30, 2022

Стратегија рулета: Која је најбоља стратегија за рулет?

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Да ли постоји стратегија рулета која и даље функционише у 2022? То је оно што ћете управо сазнати. Рулет је класична стона игра која је омиљена обожаватељима више од 300 година. То је игра заснована на срећи у којој играчи само треба да предвиде тачан број, боју или комбинацију на точку.

Стратегија рулета: Која је најбоља стратегија за рулет?

Колико год да је рулет везана за срећу, постоји више ствари које играчи могу учинити да побољшају своје шансе за победу или срећу, што се тога тиче. Дакле, данас ћете научити о неким тестираним и доказаним стратегије клађења на рулету коју можете користити следећи пут када играте рулет на мрежи. 

Прогрессиве Вс. Непрогресивне стратегије рулета

Прво, важно је напоменути да су стратегије подељене на прогресивне и непрогресивне. Стратегија рулета прогресивног или позитивног напредовања је најпопуларнија и најједноставнија за разумевање. Овде играчи настављају да удвостручују своју почетну опкладу након пораза све док не региструју победу. Највише коришћена прогресивна стратегија је Мартингале систем.

Али ако сте забринути да ћете повећати свој анте након сваке опкладе, можете размотрити непрогресивне или негативне стратегије рулета са прогресијом. Играчи одржавају почетну анте опкладу током целе сесије играња са овим концептом клађења. Добри примери су Џејмс Бонд и Флат клађење.

Најбољи системи за клађење на рулету

1: Мартингејл (прогресивни)

Мартингале систем је несумњиво најчешћа стратегија клађења на рулет. Измишљен у 18. веку у Француској, Мартингале систем укључује удвостручавање почетне опкладе након сваког губитка. Идеја је да повратите све своје претходне губитке након регистрације победе. Коришћење овог система за спољне опкладе је препоручљиво тамо где имате скоро 50% шансе да добијете опкладу.

Ево примера: 

 • Опклада од 1 долара = губитак
 • Опклада од 2 долара = губитак
 • Опклада од 4 долара = губитак
 • Опклада од 8 долара = губитак
 • Опклада од 16 долара = победа

Из овог примера је очигледно да после победе ништа не губите. У ствари, ви ћете додати долар на свој почетни банкролл. Запамтите да Мартингале рулет стратегија налаже да се вратите на почетну опкладу од 1 $ након сваке победе. 

2: Д'Алемберт (прогресивни)

Д'Алемберт је стратегија рулета коју је измислио француски математичар Жан Баптист д'Аламбер. Као и Мартингале, Д'Алемберт је размишљао у случају предлога 50/50 са бацањем новчића. Поред тога, овај систем рулета укључује опкладе на једнаки новац, а кладионици стално повећавају своје почетне опкладе након губитка. Али овог пута повећавате своју почетну опкладу за једну јединицу уместо да је удвостручите након губитка. Такође, смањујете га за једну јединицу након победе. 

Испод је како функционише Д'Алемберт систем:

 • Опклада од 1 долара = губитак
 • Опклада од 2 долара = губитак
 • Опклада од 3 долара = губитак
 • Опклада од 4 долара = губитак
 • Опклада од 5 долара = победа
 • Опклада од 4 долара = победа
 • Опклада од 3 долара = победа
 • И тако даље.

Пратећи горњи пример, надокнадићете све своје изгубљене опкладе плус 2 долара профита. Д'Алембертов систем се препоручује јер најбоље функционише за играче са буџетом. Међутим, не очекујте значајну добит од тога.

3: Пароли систем (прогресивни)

Пароли систем или Реверсе Мартингале је систем позитивне прогресије где играчи повећавају и смањују своју почетну опкладу у зависности од претходног резултата. У овој стратегији, играчи одржавају почетно стање након губитка. Затим удвостручите опкладу након добитног улога. Такође, систем налаже да станете након три узастопне победе. 

Још увек не схваташ? Испод је пример:

 • Опклада од 1 долара = губитак
 • Опклада од 1 долара = губитак
 • Опклада од 1 долара = губитак
 • Опклада од 1 долара = победа
 • Опклада од 2 долара = победа

Као што видите, успећете и после само две узастопне победе. Ако добијете своју трећу опкладу на паран новац, имаћете профит од 4 долара. Затим ћете се вратити на опкладу од 1 долара и и даље ћете имати профит без обзира да ли победите или изгубите. 

4: Фибоначијев систем (прогресивни)

Да ли сте конзервативни играч рулета? Не тражите даље од Фибоначијевог система! Ова стратегија рулета се сматра једном од најсигурнијих јер користи Фибоначијев низ бројева. У овом математичком низу, следећи број је збир претходне две цифре. То иде овако: 0-1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-377-610. Запамтите, редослед се односи на било коју анте опкладу и може се наставити неограничено. 

Коришћење Фибоначијевог система у вашим рулет опкладама је веома једноставно. Следите овај пример:

 • Опклада од 1 долара = губитак
 • Опклада од 1 долара = губитак
 • Опклада од 2 долара = губитак
 • Опклада од 3 долара = губитак
 • Опклада од 5 долара = губитак
 • Опклада од 8 долара = победа
 • Опклада од 6 долара = победа
 • Опклада од 8 долара = губитак
 • Опклада од 14 долара = победа

У овом примеру, ако изгубите, повећавате своју опкладу за збир последња два броја. Затим га смањујете за две јединице ако победите. На крају ћете имати профит од 7 долара упркос томе што сте регистровали више губитака него победа. 

5: Стратегија Џејмса Бонда (непрогресивна)

Ако нисте љубитељ диктираних прогресивних опклада, можете се одлучити за мало познату стратегију рулета Јамеса Бонда. Измислио Иан Флеминг, сам Џејмс Бонд инспирише ову стратегију. То је раван систем клађења који није за слабоумне. Овде ћете кладити исти износ на бројеве између 19 до 36, 13 до 18 и 0 до 5. 

На пример, можете задржати улог од 15 долара у великим бројевима или од 19 до 36. Затим можете уложити 5 долара на бројеве који падају између 13 и 18. И на крају, ставите један долар на зелено, нулу или било шта, и 5. Поновите ову опкладу онолико пута колико желите након последњег окретања. Надамо се да ово помаже!

Да ли ове стратегије функционишу?

Као што је речено на почетку, резултати рулета су искључиво засновани на срећи. Због тога ће онлајн казино увек имати предност, без обзира на вашу стратегију. Можете чак и потрошити више ако се ослањате на ове стратегије. 

Али то не значи да ове стратегије нису добре. Ако их користите за опкладе на паран новац, као што су високо/мало, непарно/парно и црвено/назад, можете ограничити своје губитке јер играте по плану. Да ли сте спремни да испробате своје новостечено знање? Погледајте нашу листу топ онлајн казина за играње рулета данас. Међутим, припремите довољно велики новчани износ да вас ублажи од низа губитака. Срећно!

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

Могу ли онлајн казина избацити играча?
2023-12-13

Могу ли онлајн казина избацити играча?

Новости