Новости

November 15, 2023

СуперСцале: спајање игара и аналитике података за оптималне перформансе и успех игре

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Време читања: 4 минута

СуперСцале: спајање игара и аналитике података за оптималне перформансе и успех игре

Увод

У овом чланку ћемо истражити путовање СуперСцале-а, компаније која спаја игре са аналитиком података како би откључала потенцијал добрих игара. Разговараћемо о личном путу оснивача, почетној визији компаније, њеним достигнућима, тренутном пејзажу индустрије игара, технолошким иновацијама које користи СуперСцале, његовом Легаци Гаме Манагемент сервису, увидима у куповину у игри и фреемиум моделима, саветима за амбициозне игре предузетника, и предстојећих пројеката.

Лично путовање и страст за играњем

Иван, суоснивач СуперСцале-а, има доживотну страст према играма. Почевши као такмичарски играч током универзитетских дана, комбиновао је свој ентузијазам за играње игара са студијама великих података и аналитике. Ова комбинација га је довела до тога да је основао Екпонеа, платформу за податке о купцима и искуство. Међутим, његов прави позив дошао је када им се обратио студио за игре са 40 милиона играча месечно, инспиришући оснивање СуперСцале-а 2015. Игре попут Цоунтер-Стрике и Аге оф Емпирес имале су дубок утицај на Ивана, показујући му потенцијал играња не само као страст али и у пословном свету.

Почетак СуперСцале

СуперСцале је основан са визијом да споји играње игара са аналитиком података, са циљем да оптимизује игре користећи увид у податке. У почетку је наишла на скептицизам, компанија је истрајала и развила своју визију да неприметно интегрише маркетинг игара и велике податке са развојем и унапређењем игара. СуперСцале је постигао значајне прекретнице, укључујући ангажовање партнерстава са индустријским гигантима као што су ЕА и Биг Фисх и оптимизацију мобилних игара за достизање преко 2 милијарде преузимања. Путовање компаније је у складу са њеним првобитним циљем да искористи податке како би се побољшало корисничко искуство играња и створио трајан утицај на индустрију игара.

Тренутни пејзаж индустрије игара

Пејзаж индустрије игара је динамичан и пун могућности за компаније као што је СуперСцале у Европи. СуперСцале се позиционирао на раскрсници игара и аналитике, користећи свој тим стручњака и технолошких иновација као што је вештачка интелигенција за успостављање стратешких партнерстава са креаторима игара. Како се тржиште игара враћа у раст, СуперСцале-ова експертиза у оптимизацији перформанси игара и побољшању аквизиције/ангажовања корисника позиционира га као кључног играча у Европи и другим кључним тржиштима.

Технолошке иновације за оптимизацију игара

СуперСцале користи технолошке иновације као што су вештачка интелигенција и машинско учење за свеобухватну анализу података о игрицама. Његова технологија анализе игара идентификује тржишне могућности и сегменте играча. У будућности, СуперСцале има за циљ да интегрише генеративну вештачку интелигенцију и моделе великих језика у свој радни ток како би оптимизовао доношење одлука за програмере и побољшао искуство играња. Ова унапређења омогућавају СуперСцале-у да понуди корисне увиде, оснажујући руководиоце и студије игара да доносе информисане одлуке и откључају неискоришћени потенцијал индустрије игара.

Легаци Гаме Манагемент Сервице

СуперСцале нуди услугу Легаци Гаме Манагемент која ревитализује постојеће игре, осигуравајући да остану привлачне за играче и профитабилне за студије. Ова услуга пружа виталну подршку у одржавању и ажурирању старих наслова, оптимизацији стратегија монетизације и привлачењу нових играча. Заједница игара има користи од континуираног уживања у омиљеним играма са побољшаним функцијама и новим садржајем. СуперСцале-ова услуга Легаци Гаме Манагемент креира сценарио на коме сви добијају за играче и програмере, побољшавајући искуство играча и продужавајући животни циклус драгих наслова.

Увид у куповину у игрици и Фреемиум моделе

Стратегија СуперСцале-а се врти око проналажења праве равнотеже између генерисања прихода и пружања играчима корисног искуства. Компанија наглашава куповине у игри засноване на вредности које побољшавају игру без угрожавања задовољства корисника. Разумевањем преференција играча и динамике тржишта, СуперСцале прилагођава свој приступ оптимизацији монетизације, истовремено осигуравајући да играчи виде вредност у својим куповинама, доприносећи одрживом и обострано корисном екосистему.

Савети за амбициозне предузетнике у игрицама

Иванов савет почетницима у игрицама у Европи је да следе своју страст, верују својим инстинктима, прихвате ризике и изазове и окруже се талентованим тимом. Изградња јаких индустријских веза и стрпљење током целог путовања је од виталног значаја. Поред тога, амбициозни предузетници никада не би требало да потцене потенцијал своје игре, да верују у њен успех и да буду у току са трендовима и технологијама у индустрији.

Предстојећи пројекти и развој

СуперСцале има неколико узбудљивих пројеката и партнерстава која су тренутно у току. Иако се конкретни детаљи не могу открити због клаузула о поверљивости, СуперСцале активно сарађује са партнерима широм света. У наредној години и касније, компанија ће надгледати све већи број игара у широком спектру жанрова мобилних игара.

Закључак

СуперСцале-ово путовање у спајању игара са аналитиком података довело је до значајних достигнућа и позиционирало компанију као кључног играча у индустрији игара. Користећи технолошке иновације, нудећи услугу Легаци Гаме Манагемент и оптимизујући куповину у игрици, СуперСцале побољшава играчко искуство за играче и ствара могућности за програмере игара. Амбициозни предузетници у игрицама могу да уче из успеха СуперСцале-а и пригрле своју страст за играњем игара како би имали трајни утицај у индустрији.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

БетМГМ и ГамеЦоде стварају динамично партнерство за револуцију у игрицама у САД
2024-04-15

БетМГМ и ГамеЦоде стварају динамично партнерство за револуцију у игрицама у САД

Новости