Уједињено Краљевство

December 29, 2020

Забрана кредитних картица за клађење у Великој Британији

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Почетком ове године је уведена забрана кредитних картица на сајтовима за клађење у Уједињеном Краљевству. Утврђено је да је до тога дошло због жестоког сузбијања одговорног коцкања, што је довело до проблема са коцкањем.

Забрана кредитних картица за клађење у Великој Британији

Забрана која је ступила на снагу 14. априла 2020. поздрављена је јер онлајн коцкање драстично порасла након затварања због корона вируса.

Комисија за коцкање, која лиценцира и регулише коцкање у Великој Британији, враћа се на истраживање које открива да се преко 10 милиона људи у УК коцка на мрежи са 800.000 за које се верује да користе кредитне картице. Од њих се наводи да се за 175.000 сматра да су "проблематични" коцкари у финансијским невољама као резултат зависности од коцкања.

„Коцкање са кредитном картицом може довести до значајне финансијске штете. Забрана коју смо данас најавили требало би да минимизира ризик од штете по потрошаче од коцкања новцем који немају.

Такође знамо да постоје примери потрошача који су нагомилали десетине хиљада фунти дуга кроз коцкање због доступности кредитних картица.

Постоје и докази да накнаде које наплаћују кредитне картице могу погоршати ситуацију јер потрошач може покушати да јури губитке у већој мери“,

рекао је Неил МцАртхур, извршни директор Комисије за коцкање.

Кључни утицаји забране кредитних картица

Мекартур је такође додао да је свестан да ће забрана сметати грађанима, али сматра да је вредно тога да заштити оне који су у опасности.

„Схватамо да ће ова промена довести до непријатности оним потрошачима који одговорно користе кредитне картице, али смо задовољни да смањење ризика од штете по друге потрошаче значи да се мора предузети акција“, рекао је он.

Он је даље навео да ће забрана бити поново процењена када буде доказа о ефектима које имају.

„Забрана је део нашег текућег рада на смањењу штете од коцкања. Такође морамо да наставимо посао који смо радили са оператерима коцкања и финансијском индустријом како бисмо осигурали да се потрошачи коцкају само новцем који могу да приуште да потроше.“

Министарка културе Хелен Вотли рекла је: „Иако се милиони коцкају одговорно, упознала сам и људе чији су животи окренути наглавачке због зависности од коцкања. „Постоје јасни докази о штети потрошача који се кладе новцем који немају, па је исправно да делујемо одлучно да их заштитимо“.

Штавише, откривено је да су приходи британске индустрије коцкања достигли 14,4 милијарде фунти (18,7 милијарди долара) између 2018. и 2019. према подацима Комисије за коцкање. Најплаћенији извршни директор у Великој Британији у 2019. била је Дениз Коутс, извршни директор и оснивач једне од највећих кладионичарских компанија, која је кући однела плату од 422 милиона фунти.

Импликације раста блокаде у коцкању на мрежи

Комисија за коцкање је предузела неке кораке за побољшање заштите корисника. То укључује:

  • Повећано праћење нелиценцираних сајтова за клађење на мрежи који нису из УК који покушавају да дођу до публике у УК, уз предузимање радњи по потреби.
  • Истичући све погодности доступне на сајтовима за онлајн клађење у УК који омогућавају корисницима да поставе ограничење колико могу да потроше на таквим сајтовима.
  • Подсећајући појединце да могу да затраже од оператера коцкања да их искључе из коришћења сајта у одређеном периоду. Ову услугу познату као ГАМСТОП морају понудити сви сајтови за онлајн клађење у УК.
  • Партнерство са Твиттер-ом како би се омогућила ограничења садржаја везаних за коцкање у фидовима корисника. Верујемо да је то корак у правом смеру и да ће помоћи у сузбијању проблема коцкања.

На Недељи сигурнијег коцкања која је одржана од 19. до 25. новембра, закључено је да се велики део кампање састоји од начина управљања коцкарским навикама који укључују: 1. Поставите своја ограничења за време и новац. 2. Трошите само оно што можете приуштити. 3. Коцкање не би требало да омета ваш лични живот. 4. Коцкање када сте љути или тужни никада није добра идеја. 5. Коцкање није решење ни за један проблем. Бројне најистакнутије платформе за игре на свету окупиле су се да подрже људе који имају проблеме са коцкањем. То раде тако што им помажу бесплатним материјалима, увидима, истраживањима, па чак и специјалистичким знањем.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

БетМГМ и ГамеЦоде стварају динамично партнерство за револуцију у игрицама у САД
2024-04-15

БетМГМ и ГамеЦоде стварају динамично партнерство за револуцију у игрицама у САД

Новости