Новости

April 6, 2021

Коронавирус уноси годишњи профит Вилијам Хила

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserMilica PetrovićLocaliser

2020. је несумњиво била најизазовнија година у недавној прошлости. Предузећа и појединци су претрпели губитке у износу од милијарди долара. Један такав ентитет је британски гигант за онлајн и малопродају коцкања Виллиам Хилл. Након објављивања бројева у јануару и резултати нису тако добри. Овај гигант казина и спортског клађења забележио је пад своје зараде за огромних 16%. Примарни разлог? Барем Цовид-19!

Коронавирус уноси годишњи профит Вилијам Хила

Укупан губитак, али раст у коцкању на мрежи

Коначни извештај о заради Вилијама Хила за 2020. дошао је са малим изненађењима, с обзиром на то да је компанија затворила већину својих кладионица у 2020. због пандемије. Према извештају објављеном у јануару, у 52 недеље 2020. године компанија је зарадила 1,324 милијарде фунти прихода. Сада, ово је пад од 16% у односу на 1,582 милијарде фунти објављених крајем децембра 2019.

Такође, Вилијам Хил је објавио да мора да живи са оперативним губитком од 29,5 милиона фунти. Ово је упркос смањењу оперативних трошкова од 35% који је углавном био последица затварања продавница. Компанија је објавила да је приход остварен од малопродаје пао за најмање 30 одсто, што није изненађење

Када је реч о категорији онлајн коцкања, оператер је са задовољством изјавио да је приход у 2020. порастао за 9% (802,8 милиона фунти). То укључује 503,2 милиона фунти са домаћих сајтова за спортско клађење и игре током друге половине године. Компанија је такође додала да је годишњи профит пре опорезивања порастао за најмање 35,6%, што је око 51 милион фунти.

Хигх Стреет Блуес

Запамтите да Виллиам Хилл тренутно има најмање 119 кладионица у Енглеској. Глобално, компанија запошљава више од 12.000 људи, од којих је 7.000 у Великој Британији. Али у августу прошле године, компанија је објавила планове за повлачење свог присуства у градским центрима и областима Хигх Стреет због опасности од Цовид-19.

Али свалити сву кривицу директно на ноге Цовид-19 биће лаж. Чак и пре него што је пандемија уздрмала тржиште, кладионице више нису биле атрактиван подухват због промена закона у вези са ФОБТ-овима (терминали за клађење са фиксним квотама). ФОБТ су уређаји који веома подсећају на слот машине и омогућавају играчима да се кладе на догађаје и игре са фиксним квотама.

У 2019., максимална опклада коју играч може да стави на ФОБТ смањена је на 2 фунти са 100 фунти. Као резултат тога, већина британских кладионица је затворила продавнице. Вилијам Хил је, на пример, имао 2306 оперативних кладионица у првој половини 2019. Али након затварања 119 продавница и продаје осталих филијала на Острву Ман и Северној Ирској БоилеСпортсу, компанији је сада остало само 1414 оперативних кладионица.

Планови да ојачају своју оффсхоре позицију

У међувремену, Вилијам Хил је рекао да је његов циљ клијент, тим и извршење исплатио дивиденде у изазовној години. У поређењу са 2019. годином, када је 24% њеног бруто прихода долазило изван Уједињеног Краљевства, ствари су биле другачије у 2020., са процентом који је скочио на 36%.

Компанија већ планира амбициозно ширење на друге јурисдикције. Током саопштења за штампу, Улрик Бенгтсон, главни извршни директор Виллиам Хилл-а, најавио је њихово успешно партнерство са господином Грином, листом у Стокхолму онлајн казино и оператер кладионица.

Такође, компанија је најавила планове за наставак експанзије у САД, где је њен нето приход у 2020. порастао за 32%, што представља 167,3 милиона фунти. То је било након отварања пет додатних јурисдикција за коцкање у САД.

Бенгтссон напомене

Он је рекао: „Годину смо започели добро, а годину завршили још снажније, наглашавајући снагу коју је створио наш стратешки фокус на купца, тим и извршење. отпорност коју смо видели у нашем наступу."

About the author
Priya Patel
Priya Patel

Пореклом из живописних предела Новог Зеланда, Прииа Пател је истраживачки динамо који стоји иза детаљних увида ОнлинеЦасиноРанк-а. Њен педантан приступ подацима и трендовима револуционирао је начин на који играчи перципирају и крећу се кроз пејзаж казина на мрежи.

Send email
More posts by Priya Patel

Најновије вести

Револуционисање онлајн казина: мобилне игре, повећане шансе, побољшана безбедност и 3Д анимација
2023-11-24

Револуционисање онлајн казина: мобилне игре, повећане шансе, побољшана безбедност и 3Д анимација

Новости